Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Prva tura

turnokolesarske sekcije APD Kozjak Maribor - Skozi Mestni park do prvega vzpona na Piramido, ki je bila že obsijana s sončnimi žarki.

Pri kapelici smo na kratko postali, se poklonili Mariboru in nadaljevali gozdno grebensko pot v smeri proti Rošpohu.

Pri Sadjarski kmetiji Skok se je pot dobesedno postavila navzgor. To je bil tudi najstrmejši del celotne ture. Po krajšem spustu po gozdni cesti smo prikolesarili v vinograd, kjer smo bili nagrajeni s fascinantnimi razgledi. Dež prejšnjega dneva je bil zaslužen, da se je videlo še daleč v Avstrijo. Hvala ti dež! In hvala ti sonce da si nas razvajalo!
Na poti proti Sv. Urbanu smo na kratko pokramljali še s starejšo gospo, ki je ravno opravljala neka izvenhišna dela, mi pa smo prečkali njeno dvorišče. Na koncu nam je zaželela še srečno pot, ki smo jo malo dalje res potrebovali, ko smo samo upali, da od treh razjarjenih psov kateri ne bo skočil po katerem od nas.

Drugi cilj smo dosegli z vzponom do cerkvice na Sv. Urbanu. Sledil je spust mimo Izletniške kmetije Dobaj-Bobič, vendar pa smo kar hitro spet zagrizli v hrib. Ob debati o tem in onem (kar veliko je bilo govora o pravilnem dihanju med kolesarjenjem in o tem, katero je boljše kolo Scott ali Specialized) smo prikolesarili do Gaja nad Mariborom.

Od tu je bil le še skok do našega končnega cilja, Planinskega doma Kozjak, na nadmorski višini 690 metrov. "Dom je v fazi prenove in bo odprl vrata za 1. maj", je povedala upraviteljica Tina. Ponudila nam je tudi štajerski "liter liter" (tokrat v kombinaciji z jabolčnim sokom in vodo), nas pofotkala, mi pa smo ji zagotovili, da se še vrnemo.

Spust je potekal sprva po makadamski cesti, nato pa po asfaltni, v Bresternico in naprej proti izhodišču ture. Na ferajnu smo na kratko strnili vtise in si zaželeli vse dobro do naslednje ture.
Še končna statistika dneva: 32,5 km in 1000 v.m.
Udeleženci: Biba, Branka, Mirko, Iztok, Boštjan in Pečo.

Matevž Pečovnik 

19.04.2015
plus.google.com: Fotografije
 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46065

Novosti