Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Kamniška Bistrica - 13.04.15

Silvo Baznik: Lepo sončno jutro in dober zajtrk. Dovolj za odločitev, da grem na kolo in se zapeljem v Kamniško Bistrico.

Zjutraj ravno prav sveže, da oblečem anorak, ki pred Domžalami roma v kolesarsko torbico. Mimo mene hite avtomobili in tovornjaki, katerim šoferjem bi predpisal malce več pozornosti pri prehitevanju kolesarjev. Marsikateri voznik svoj tovornjak prehitro zapelje nazaj na desno, še preden celotno vozilo pride mimo kolesarja.

Tako pripeljem po obvoznici mimo Kamnika, se povzpnem v Mekinje in nadaljujem do Stahovice, kjer zavijem v dolino reke Kamniške Bistrice in po osmih kilometrih ustavim pred domom ob izviru reke.

Čeprav sem se nekajkrat ustavil za fotografiranje, sem bil tokrat hiter in novo kolo se je izkazalo a lahko bi bilo še hitreje, če bi uporabil še nekaj zadnjih hitrih prestav. Malce posedim ob čisti vodi, si spočijem oči na visokih gorah in nato počasi stopim na kolo in se odpeljem, tokrat hitreje, navzdol v Stahovico in v Kamnik do hiše prijatelja, ki ga ni bilo doma.

Pri povratku se oglasim še pri Janezu Medvešku, ki nas tako pridno razveseljuje s svojimi potopisi. Beseda da besedo in nato se posloviva ter se odpeljem domov.

Pred kolesarsko turo in po njej sem naredil kopico posnetkov cvetočih tulipanov, ki krasijo v teh dneh naš cvetlični del vrta. Prelepo in tako je minil ponedeljek, ko se dan preveša v noč.

P.S.: Ko je potrebno napolniti baterijo, da nadaljuješ, to traja in noč je že v naslednjem dnevu ...

 

Kategorije:
Novosti KOL SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46071

Novosti