Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Zbora reševalcev

GRZS - Irena Mušič Habjan: ... v Izobraževalnem centru Uprave RS za zaščito in reševanje na Igu se je 25. marca udeležilo 65 reševalcev z glasovalno pravico iz vseh 17 postaj in društev.

Gorske reševalce in goste - Srečka Šestana, poveljnika Civilne zaščite RS, Aleša Ledinka - pilota 151. helikopterske eskadrilje Slovenske vojske, Iztoka Zajca, podpoveljnika Gasilske zveze Slovenije, Božidarja Johna Željka iz Uprave uniformirane policije je pozdravil predsednik GRZS Igor Potočnik.

Pred uradnim delom je predsednik GRZS podelil priznanja reševalcem, in sicer za življensko delo Janezu Ažmanu (DGRS Kamnik), Branku Klinarju (DGRS Jesenice), Slavku Frantarju (DGRS Tržič), Roku Zagerniku (DGRS Koroške) in Jelku Flajsu (DGRS Bovec), priznanje Častni član GRS je prejel Vladimir Hlede (DGRS Jesenice). Priznanja Civilne zaščite, ki so jim bila podeljena na osrednji prireditvi CZ ali regijsko so prejeli gorski reševalci: Boris Bertoncelj, Andrej Prinčič, Dejan Jekovec, Branko Klinar, Matjaž Ravnikar, Zoran Kravanja (bronasti znak CZ), Ivan Avberšek, Primož Štamcar, Marko Matajurc in Janez Primožič (srebrni znak CZ).

Po izvolitvi delovnega predsedstva in Gregorja Dolinarja kot delovnega predsednika je zbor nadaljeval uradni del po uvodnih pozdravih povabljenih gostov. Po sprejetju poslovnika zbora GRZS je sledilo poročilo predsednika Potočnika o delu GRZS v letu 2014, ki šteje 708 registriranih članov, od tega je 30 novih članov in 123 pripravnikov, in ki so sodelovali pri 396 intervencijah v 12.900 urah. Poleg reševanja, GRZS deluje na področju izobraževanja, sodeluje pri srečanjih IKAR in v okviru Alpe-Adria, nadaljuje z dežurstvom na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana, v letu 2014 tudi med zimskimi počitnicami in izvaja redne aktivnosti v okviru svojih komisij.

Finančno poročilo URSZR in FIHO za leto 2014 je podal Dušan Polajnar, poročilo nadzornega odbora Lojze Jerman, Rado Dolinar, predsednik UO Sklada Okrešelj je podal poročilo o delu Sklada Okrešelj in Danilo Škerbinek poročilo NO Sklada Okrešelj.

Poročila so bila soglasno sprejeta, prav tako tudi plan dela in finančni plan GRZS za leto 2015. Zbor reševalcev je v zadnji točki sprejel še sklep, da zadolži UO GRZS za pripravo dokumenta Akt o ustanovitvi Sklada Okrešelj in skliče izredni zbor reševalcev za njegov sprejem do 30. junija 2015.

Proti koncu se je zbora reševalcev udeležil tudi predsednik PZS, Bojan Rotovnik, ki je zbor tudi nagovoril in se zahvalil za sodelovanje, ki je potekalo v preteklem letu na raznih področjih, kot sta bila npr. požled in iskalno-reševalna akcija na Kitajskem.

Zbor gorskih reševalcev je bil uspešen in kljub obsežnemu dnevnemu redu zaključen po skoraj poldrugi uri.

Besedilo: Irena Mušič Habjan, DGRS Kamnik
Fotografija: Dušan Polajnar, strokovni sodelavec

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46071

Novosti