Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Ravne senožeti pod Kamniškim vrhom

Silvo Baznik: Na nebu ni bilo veliko oblakov, ko sem pognal pedale na kolesu in se odpeljal na pot. Vse je kazalo na lep prvoaprilski dan.

Ko sem se vozil proti Domžalam, pa se na vzhodu prično kopičiti oblaki. Pred Homcem je nebo nad menoj postajalo vedno bolj sivo in ko sem prevozil Kamnik, so bile gore ponekod že ovite v oblake. V Stahovici sem prvič stopil pod streho, da se izognem dežnim kapljam. Ko je pršenje prenehalo, sem šel naprej, a že v Bistričici sem hitro stopil s kolesa pod streho drvarnice. Z neba se je usul dež in vmes nekaj sodre in snežink. Po pol ure čakanja se je nebo nad menoj zjasnilo in sem zopet pognal kolo. V Klemenčevem, na odcepu za Slevo, sem kolo postavil med smreke, ga zaklenil in vzel v roke pohodne palice ter pričel vzpon preko Rebre na Ravne senožeti pod Planjavo in Kamniškim vrhom. Tedaj je zagrmelo in ko sem se ozrl proti jugu, me je malce zaskrbelo. Nebo je bilo temno sivo, v daljavi se je bliskalo in grmelo in čeprav je nad menoj bilo nekaj jasnine, sem se odločil za vrnitev v dolino ob potoku Bistričici.

Sedel sem na kolo in se odpeljal nazaj. Ko sem se bližal Kamniku, je cesta bila vedno bolj mokra, a kazalo je, da bo veter odnesel oblake z moje poti. Tako sem nadaljeval vožnjo in imel to srečo, da je sivine bilo vedno manj, in ko sem bil v Šetnjakobu, je zasijalo sonce.

Kolesarski števec je pri mojem prihodu domov pokazal 64 km in čakalo me je čiščenje kolesa ...

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti