Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Triglavski narodni park

TNP: ... med desetimi najbolj privlačnimi TNP med top 10 v Evropi

Britanski časopis Guardian je na spletu objavil seznam desetih najboljših narodnih parkov v Evropi, mednje je uvrstil Triglavski narodni park.


Planet SiOL.net, 30.03.2015: Triglavski narodni park med top 10 v Evropi

Revija The Guardian je Triglavski narodni park uvrstila med deset najzanimivejših v Evropi.

Kot so zapisali, se deseterica izbranih parkov ponaša z izjemno naravo in živalskim svetom. Poleg tega je v njih mnogo manj turistov kot na drugih turistično zanimivih evropskih destinacijah.

Triglavski narodni park so opisali kot čudovito alpsko pokrajino. Čeprav je zlahka dostopen z Bleda, tistim, ki si želijo resnično izkusiti njegov mir in tišino, svetujejo, naj se nastanijo v parku.

Bohinjsko jezero privlačno zaradi številnih namestitev in aktivnosti

Bohinjsko jezero morda res nima cerkvice na otočku na sredini tako kot Blejsko, je pa veliko mirnejše in lažje je najti udobno namestitev v hišicah v vasici ob jezeru. Od tam je mogoče pešačiti, kolesariti, iti na izlet s kanujem ali se povzpeti na okoliške gore, od koder je čudovi razgled na okolico, so zapisali.

Ob bok Nemcem, Italijanom, Avstrijcem, Francozom, Švedom, Norvežanom, Fincem, Portugalcem in Špancem

Med deseterico najzanimivejših so umestili še Gran Paradiso v Italiji, ki je eden najstarejših narodnih parkov v Alpah, narodni park Oulanka na Finskem, ki je, kot so zapisali, čudovit v vseh letnih časih, in narodni park Peneda-Geras na severu Portugalske, po katerem se prosto gibljejo poniji, čez park pa teče tudi antična rimska cesta.

Na seznamu je najti tudi narodni park Saxon Switzerland v vzhodni Nemčiji, ki se ponaša s številnimi plezalnimi smermi in označenimi pešpotmi, narodni park Sarek na Švedskem, v katerem je okoli sto ledenikov in šest najvišjih vrhov na Švedskem, in narodni park Kalkalpen v Avstriji, katerega štiri petine so pokrite z gozdom.

Med izbranci so se znašli še narodni park Rago na Norveškem, ki se ponaša s slapom Litlverivassforsen in se spušča od roba jezera Litlverivatnet, narodni park Port-Cros v Franciji na istoimenskem otočku na Azurni obali, in narodni park Ordesa v Pirenejih, ki je najstarejši narodni park v Španiji.

STA, Maja Fister
Foto: Jure Gregorčič, Getty Images

  ...03.2015
Triglavski narodni park med desetimi najbolj privlačnimi


30.03.2015

 

 

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti