Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Reševalci so našli truplo Mirka Muleja

Jutro: Iz Solčave prepeljan v domači kraj na Gorenjsko
Celje, 1. aprila

V nedeljo kmalu po kosilu je prispela v Celje vest, da se je nad Okrešljem smrtno ponesrečil 26 letni trgovski nameščenec Mirko Mulej iz Ljubljane. Ob 14.30 se je odpeljala z avtomobilom g. Zanggerja reševalna ekspedicija, ki so jo tvorili načelnik reševalnega odseka SPD v Celju znani planinec g. Andrino Kopinšek, sin veletrgovca g. Franc Zangger in akademik g. Vladimir Diehl.
V Logarski dolini so se ekspediciji pridružili oskrbniki SPD gg. Miha Plesnik, Jakob Robnik in Viktor Kladnik. Ekspedicija se je takoj podala na Okrešelj, kamor je prispela ob 21.30. Z baklami je preiskala ves teren med Okrešljem in Pasjim sedlom, a ni našla ponesrečenca.

Reševalci so danes ob 5. zjutraj od Frischaufovega doma z daljnogledi opazili ponesrečenca, ob pol 6. zjutraj so prispeli po tri metre visokem snegu do njega. Mulej je bil mrtev. Nesrečnež je strmoglavil 300 m globoko in drsel potem še kakih 200 m daleč po snežišču. Na snegu je bila dobro vidna krvava sled. Truplo je ležalo malo pod onim mestom, kjer so našli lani v oktobru trupli Jezerska in Černičeve iz Ljubljane.

Reševalci so zavili truplo v plahte m ga po zelo hudih naporih prenesli na Pasje sedlo, odtod pa v Logarsko dolino. Nato so truplo prepeljali delno na saneh delno na vozu v Solčavo in ga položili v mrtvašnico. Reševalci so se peljali z avtomobilom že prej v Solčavo, naročili krsto in jo poslali vozu naproti. Pri Klemenšku so položili truplo v krsto in položili vanjo planinske cvetke in smrekove vejice. Celjski reševalci so se vrnili danes ob 12.30 z avtomobilom v Celje.

Starši ponesrečenega turista, ki žive na Koroški Beli pri Javorniku na Gorenjskem, so sporočili željo, da pokopljejo truplo na domačem pokopališču. Zato je danes popoldne pokojnikov brat pohitel v Solčavo. Mrtvaški avtomobil ljubljanskega pogrebnega zavoda bo še nocoj prepeljal truplo na dom.

Jutro, 2. april 1935
 

02.04.1935

dLib.si

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46041

Novosti