Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Reševanje jih je zbližalo

Primorske novice: Tri tedne po uspešnem nočnem iskanju in reševanju treh italijanskih gornikov v himalajskih razmerah na Snežniku so se rešeni prišli še osebno zahvalit gorskim reševalcem.

Sredi marca bodo na Snežnik pripeljali tudi skupino tržaških gorskih reševalcev in si ogledali vajo naših.

SVIŠČAKI ► Tri tedne po požrtvovalnem nočnem iskanju in reševanju treh italijanskih planincev s Snežnika je bistriške gorske reševalce pred dnevi presenetil klic in povabilo na srečanje na Sviščakih. Nadir Pieri, njegova hčerka Deborah Pieri iz Trsta ter Denis Scandella iz okolice Pordenona, ki so se prvo februarsko nedeljo izgubili in preživeli noč v himalajskih razmerah pod vrhom Snežnika, so se namreč prišli še osebno zahvalit gorskim reševalcem.

Nekaj dni po avanturi je Pieri Gorski reševalni zvezi poslal zahvalno pismo, v soboto pa je pet bistriških reševalcev peljal na pijačo v planinski dom in jim podaril 60 metrov plezalne vrvi ter nekaj kompletov oponk. Reševanje italijanskih gornikov pa očitno ne bo ostalo le pri zahvalah.

Pieri, nekoč tudi sam alpinistični inštruktor pri tržaškem združenju XXX. Ottobre, ki sodi pod okrilje italijanskega alpinističnega kluba (CAI), se je namreč odzval na povabilo bistriških reševalcev in bo sredi marca na Snežnik pripeljal skupino tržaških gorskih reševalcev, da bi si ogledali licenčno vajo naših.

“S tržaškimi kolegi smo pred leti že sodelovali, potem pa je to nekako zamrlo. Upamo, da bo tokrat ponovno zaživelo,” je povedal Egon Butinar, ki je v imenu bistrških reševalcev prevzel darilo starejšega tržaškega kolega. DC

  01.03.2015



Nadir Pieri (čepi s trakom na glavi), Deborah Pieri (v vijolični bundi) in Denis Scandella (s trakom čez prsi) so se bistriškim gorskim reševalcem še osebno zahvalili in jim podarili plezalno vrv ter vponke. Prvi z leve je Egon Butinar.

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti