Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 28.02.2003

Tomaž Jakofčič: Nova ledna smer

Letošnja zima je zopet "tista prava" in tako je tudi večina naših slapov lepo narejenih. Plezani so bili tudi nekateri slapovi, ki se redkeje naredijo, npr. lepi in dolgi Zeleni slapovi v Loški steni. Tudi novi slapovi in smeri se še plezajo. Matej Mejovšek in Tine Marenče (oba AO Kranj) sta letos zelo aktivna. Tokrat sta preplezala novo dolgo ledno smer v severozahodni steni Krničke gore (2061 m) nad dolino Belske Kočne. Smer Kok to lubm (IV 5+, M7+, 330m) se začenja z težkim kombiniranim raztežajem , ki sta ga preplezala najprej tehnično nato pa še prosto. V gornjem delu sledi nato lepo plezanje v ledu. Sestop poteka sprva močno proti levi, za dolgim spustom po vrvi preko skalnega skoka pa nazaj proti desni in naravnost pod steno.

Obvestila
Podkomisija za vzgojo in izobraževanje pri KA PZS organizira začetniški zimski alpinistični tečaj na Komni. Trajal bo od 23. do 29. marca. Prijave s točnimi podatki (ime, priimek, naslov, telefon) je potrebno poslati na Planinsko zvezo Slovenije, za KA, Dvoržakova 9, 1000 Ljubljana, najkasneje do 13.03.03. Razpis velja tudi za alpinistične inštruktorje. Dodatne informacije: Jani Bele, 041 428-924

Odprava na goro Poi v Keniji se bo z diapozitivi in kratkim filmom predstavila 14. marca ob 18. uri v Kosovelovem domu v Sežani.

Interesenti za obisk pokrajine Kumbu v Nepalu in baznega tabora pod Everestom lahko dobijo informacije na 041 362-345.

Smučarska tekmovanja
Na Okrešlju bo 9. marca Stanetov memorial. Tekmovanje bo na območju Okrešlja in Savinjskega sedla. Ob 7.30 bo dvig štartnih številk, start tekmovanja pa ob 9. uri. Prijave zbira Marko Lihteneker 031 648-344 ali lima@siol.net, do 06.03.03

V nedeljo 16. marca bo na Grohotu pod Raduho tradicionalni spust izpod Raduhe za alpiniste in gorske reševalce, s startom ob 10. uri. Tekmovale bodo naveze dveh, ki se bodo morale takoj po startu spustiti po vrvi čez skalni skok si nadeti smuči, navezati in nato smučati po označeni progi.

Preneseno iz arhiva

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti