Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Tečaj varne hoje

GRS Celje - Aleš Kovač: ... - Menina 2015 / Kljub napovedi obilinih snežnih padavin in raznobarvnih alarmov smo se odločili, da tečaja ne bomo prestavljali na drug termin.

Odločitev je padla da namesto Okrešlja, ki ima bolj izpostavljeno lego izberemo Menino, do katere pot vodi po dokaj položnem gozdu.
Udeležba na tečaju je bila dobra, zadnji trenutek je odpovedalo le nekaj prijavljenih ostali pa smo zagrizli v globoko gaz meninških gozdov.

Jutro je obetalo jasno a vetrovno vreme, ki pa se je k sreči kmalu unesel. Na terenu smo slušateljem tečaja pokazali nekaj tehnik, ki bi jih morali znati vsi obiskovalci zimskega visokogorja. Zraven seveda sodi tudi oprema, ki nam omogoča preživetje ob morebitni nesreči.

Slušatelji so bili zadovoljni s prikazanim in so dejali da bi bilo potrebno vsakoletno obnavljanje določenih znanj za varno hojo po zasnežnih gorah.

Zahvala gre vsem sodelujočim slušateljem, kolegom, ki so pomagali pri demonstracijah ali z opremo in tudi prijaznemu osebju koče za pogostitev in tehnično podporo.

Na koncu nas je oranžni alarm le opozoril, da je že čas za odhod v dolino.

  08.02.2015


 


 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti