Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Erztrophy Bischofshofen

Nejc Kuhar: V nedeljo sem v Avstriji nastopil na lepi klasični tekmi, ki nam je prvič letos ponudila tudi prave zimske razmere.

  
Močno sneženje, megla, slaba vidljivost in težki spusti so mi dali vedeti, da se letos izven smučišč še nisem prav veliko vozil. Verjetno mi ni potrebno prav posebno razlagati zakaj ... Prav s tem razlogom sem na tekmi tudi nastopil, saj sem pred svetovnim prvenstvom želel nastopiti vsaj na eni klasiki, po možnosti v čim težjih razmerah in želja se mi je uresničila.

Občutki med tekmo so bili kljub prehladu med tednom dobri. Prvi vzpon sem šel še nekoliko rezervirano, drugega pa stopnjeval in se odlepil od konkurence. Na spustih je bila vidljivost res slaba in sem se takoj odločil, da se bom navzdol vozil povsem rezervirano. Prednost pred zasledovalci je iz vzpona v vzpon rastla in na koncu sem tudi z ležernim zadnjim spustom, končal dobro minuto pred najbližjim zasledovalcem.
Za štiri vzpone in štiri spuste, skupno 1500 višinskih metrov, sem porabil uro in 31 minut
.

Do prve tekme na svetovnem prvenstvu je še dober teden. Prej me čaka še posamično državno prvenstvo v soboto na Jezerskem.

Kategorije:
Novosti SMU SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti