Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

AN - 07.10.2002

Arhiv Alpinističnih novic
Izpisi objav o: alpinizmu
odpravah ipd. | prvenstvenih

   

 

 


preneseno iz arhiva

ponedeljek, 7. oktober 2002, ob 00:01, Boris Štupar, ogledov: 823

Tomaž Jakofčič: Obvestila

Komisija za alpinizem pri Planinski zvezi Slovenije znova poziva slovenske alpinistične kolektive, da za dobrobit slovenskega alpinizma, predlagajo svoje kandidate za mesta v Komisiji za alpinizem.
Slovenske alpiniste poziva tudi k oddaji plana kvalitetnih alpinističnih akcij v letu 2003 z vsemi potrebnimi podatki, do 12.10. Alpinistom, kateri so sedaj upravičeno odsotni (odprave) bo plan upoštevan tudi kasneje.
V prihodnjem letu bo KA zopet izdala zbornik Slovenski alpinizem. Rok za prijavo kandidatov za izdelavo zbornika 2003 poteče prav tako 12.10.

Konec meseca, 26.10. bo v Ospu spet tradicionalni memorial Janeza Jegliča Johana s tekmovalnim in družabnim delom.

Alpinistične šole
V naslednjih dneh se bo pričelo še nekaj alpinističnih in plezalnih šol. Alpinistični odsek Črnuče začenja alpinistično šolo 10.10. ob 20. uri v sejni sobi Kulturnega doma Črnuče, Dunajska 367 (pri trgovini Mercator). Informacije pri vodji šole Mihi Vuk (041) 955-142.

Alpinistična šola AO Tam prične 9.10. ob 19. uri v društvenih prostorih na Frankolovski 23 v Mariboru.

Plezalna šola Andreja Kokalja začenja s šolo športnega plezanja za otroke in odrasle ter rekreativnim plezanjem na umetnih stenah. Informacije na (041) 569-530.

Uspešna aklimatizacija
Slovenska odprava na še neosvojeni Pik 41 (6654 m) v kateri so Matic Jošt, Urban Golob, Matej Kovačič, Boštjan Jezovšek, Aleš Kovač ter Uroš Samec, je postavila bazo in že opravila predvideno aklimatizacijo. Pred dnevi so se povzpeli na znan treking vrh Mera Peak (6476 m). V naslednjih dneh nameravajo razrešiti uganko zahtevnega pristopa pod steno in 1000 m visoko steno preplezati na alpski način. Zaenkrat so vsi zdravi in se dobro počutijo.

Matej Sova pleza vse bolje
Matej Sova (Mammut) ob sistematičnem treningu vse bolj dviguje plezalno formo. Po odličnem drugem vzponu v najtežji slovenski športni smeri Martin Krpan (8c+/9a) in zelo dobrih tekmovalnih rezultatih, je poleti v Franciji na pogled preplezal svojo drugo smer z oceno 8a+, Hurlement ter v tretjem poizkusu smer Je Suis une Hyene (8b+). Jeseni se je odpravil na vse bolj popularen grški otok Kalymnos. Tam je uspel na pogled preplezati Helios (8a+), Orion (8a) ter še štiri 7c+ ter nekaj 7c-jev.

Oznake: AN, , PLE
eXTReMe Tracker