Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Martina Čufar pospravila še zadnjo lovoriko

Delo, Šport - Tomo Česen: Serre Chevaller - Na 13. tradicionalnem mastru najboljših plezalcev sveta v Serre Chevalierju je Martina Čufar (na fotografiji) pospravila v žep še zadnjo lovoriko, ki ji je manjkala.

Po zmagah na tekmah svetovnega pokala, osvojitvi naslova svetovne prvakinje in zmagi na mastru v Arcu je svojim uspehom dodala še zmago na drugem od obeh najbolj prestižnih mastrov na svetu. To je v vsej zgodovini športnega plezanja uspelo samo še trem plezalkam: Švicarki Susi Good. Američanki Robin Erbesfield in Francozinji Liv Sansoz. Med 29 plezalci in 24 plezalkami sta poleg Čufarjeve od naših tekmovala še Natalija Gros in Matej Sova. V finale sta se uvrstili Čufarjeva in Grosova, medtem ko je Sova končal nastop na 19. mestu.

Finalna ženska smer je bila zelo dolga, do vrha pa sta splezali Čufarjeva in Muriel Sarkany. Dekleti so nato v superfinalu poslali kar v moško smer z nekaj dodatnimi oprimki v srednjem delu, zgornji del smeri pa je ostal isti. Čufarjeva je splezala smer do konca.
»Želela sem si dokazati, da sem v formi, kar sem čutila že v Chamonixu. Serre Chevalier je moja najljubša tekma in vesela sem, da so se mi ravno tu splezala superfinalno smer do vrha. Ta zmaga mi pomeni celo več kot naslov svetovne prvakinje,« je po nastopu povedala naša šampionka. Grosova je zasedla 4. mesto. Rezultati na 14. strani.

T. Č.

  22.07.2002


preneseno iz arhiva

Kategorije:
Novosti PLE SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46031

Novosti