Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Odprto pismo ministru

za infrastrukturo na temo zimskega vzdrževanja ceste čez Vršič na relaciji Trenta - Kranjska Gora

Spoštovani g. minister!

Problematika odpiranja edine cestne povezave zgornjega dela doline Soče z Gorenjsko in s tem osrednjo Slovenijo, je že več desetletij vroča tema. Krajani 30 km dolge doline postanemo ob zaprtem prelazu neke vrste ujetniki v slepi ulici. Zaradi poznavanja problematike, ni več potrebno opominjati na razdalje, ki jih moramo premagovati do osnovnih zdravstvenih, upravnih in oskrbovalnih ustanov. Niti ni več potrebno podarjati, da sta od omenjene povezave posredno odvisni celotni regiji na obeh straneh Julijcev. Žal pa smo še vedno deležni očitkov, »Češ koliko stane državo teh nekaj (beri malo) duš v Trenti«.

Časi se spreminjajo in mi z njimi. Še vreme ni več takšno kot je bilo! In tudi Trentarji smo se zavedli, da se okoli Vršiča ne prerekamo z »državo« temveč z ustanovami, s stereotipi, ki so si jih le-te skozi čas ustvarile in z ljudmi, ki so daleč od naše realnosti. Vse kar se na Vršiču dogaja, se počne s sredstvi »države«, torej v vrečo prispevamo mi vsi. Z drugimi besedami povedano, država smo vsi mi Slovenci (tudi Trentarji) in moramo prevzeti odgovornost za to kar počnemo!

Za lažjo utemeljitev sledi kratek opis dogajanja v zadnjih dveh tednih.

Mila zima, je botrovala temu, da je bil Vršič odprt in vzdrževan, razen krajših prekinitev, vse do prvega močnejšega sneženja 27. decembra 2014. V dveh dneh je zapadla manjša količina (do 30 cm) suhega snega. Po naših informacijah je bila cesta na relaciji Kranjska Gora - Vršič s strani CP Kranj očiščena 30. decembra 2014. Domačini smo strpno čakali in po tednu dni lepega in stabilnega vremena začeli spraševati pristojne, čemu je Vršič zaprt (priloženi sta fotografiji kopne ceste na vrhu Vršiča posneti 5. januarja 2015). Sedmega januarja 2015 sta dva domačina cesto odprla z lopatama (v 26. in 27. ovinku). Cestno podjetje Nova Gorica je svoj del vršiške ceste dokončno očistilo 8. januarja 2015 in s tem je bila cesta tudi uradno prevozna.

Krajani tokrat ne sprašujemo, »ali ne bi bilo bolj smiselno ...«, temveč z vso odgovornostjo, do smotrne porabe proračunskih sredstev, trdimo:

  • Da bi 30. decembra 2014 morala cestna služba CP Kranj očistiti še del ceste proti Trenti in Vršič bi bil čez edine zimske praznike odprt. Težko je izračunati kolikšna je povzročena škoda (finančna in ekološka) s tem, ko so vsi prebivalci, številni lastniki počitniških hišic in obiskovalci zato, da so prišli v Trento, vozili 80-200 km dlje. Še težje je oceniti gospodarsko škodo zaradi izpada dohodka ponudnikov na obeh straneh Julijskih Alp.
  • Da z vidika stroškov in tudi ekološkega vidika ni smiselno, da pozimi za prevoznost Vršiča skrbita dva upravljavca. Zimsko vzdrževanje ceste čez Vršič je za CP Nova Gorica zelo drago, saj se morajo vsa potrebna vozila in stroji za pregledovaje, nadzor, čiščenje in vzdrževanje ceste (tovorno vozilo s posipalcem in s plugom, rovokopač, snežna freza) pripeljati iz 33 km oddaljenega Bovca. Vstop na Vršiško pri križišču za Izvir Soče je od Bovca oddaljen 23 km, medtem ko je Kranjska Gora neposredno pod vznožjem Vršiča. Dopuščamo možnost še bolj racionalne in enostavne rešitve, vendar smo prepričani, da je vzdrževanje na tak način kot do sedaj zelo drago in neučinkovito.
  • Da bo potrebno samo del tako privarčevanih sredstev investirali v vsak dan cenejšo sodobno tehnologijo vremenskih postaj in cestnih kamer. S tem bo vzdrževanje komaj 1600m visokega prelaza bistveno olajšano in še cenejše.
  • Da bi si vzdrževalci delo še dodatno olajšali z vzpostavitvijo mreže poročevalcev (upravljavci Erjavčeve koče, številni domačini in drugi uporabniki). Na objavljeno tel. številko vzdrževalca bi poročali o stanju na cesti (v smislu kluba »voznik vozniku« v tem primeru npr. »voznik vzdrževalcu«).
  • Da sta pred vstopom v Vršiško cesto, z obeh strani, nameščena svetlobna led zaslona z opozorili voznikom. S tem bomo izognili marsikateri intervenciji, ker vozniki (predvsem tuji obiskovalci) spregledajo majhne in slabo vidne table ob cesti.
  • Da moramo ne nazadnje vsi spremeniti mnenje o Vršiški cesti. Imeti mora poseben status (zakon o TNP to predvideva) ne samo v zimskem času, temveč tudi v preostalem delu leta.
  • Da je za uresničitev zgoraj navedenega potrebno samo malo dobre volje »nas vseh«.
  • Da je potrebno zavestno zaobiti principe, stereotipe in kdaj tudi nerazumna zbirokratizirana pravila in bo za vse vpletene strani veliko bolje in ceneje.

Upamo, da je iz gornjega pisanja razvidno naše sporočilo: ne težimo k odpiranju Vršiča, ko to ni možno in varno, temveč takrat, ko je razumno in smiselno, z manj sredstev, kot do sedaj.

V pričakovanju odgovora, Vas lepo pozdravljamo!



KS Soča Trenta: odprto pismo (PDF)

 

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti