Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Predpustna zabava planincev

Slovenec: S svojimi pripravami za drugi planinski ples je dospel osrednji odbor »Slovenskega planinskega društva« do bližnjega uresničenja svojih idej.

Že sta slikana velika prospekta, katera predoče na glavnih dveh stenah Sokolske dvorane Triglavski ledenik in pa le ta obdajajoče pogorje, kar poda oboje sceniške slike mogočnega vtisa, slikanje to katero je izvršil po skici gosp. Henrika Ullricha gledališki mojster g. Louis Waldstein, zbudi onim, kateri so že bili na Triglavu, ljube spomine, onim pa, kateri še niso bili na vrhu Triglava, poda priliko, da se seznanijo z veličastno panoramo, katera vabi turista v sinje višave. Vso dvorano se opremi s skalovjem, katero bo oživljal sveži mah, bršljan in robida in preskrbi se tudi, da oživi slikoviti alpinski prizor tudi njemu primerno živalstvo. Vsekako ne sme manjkati nič, kar dopolni v celoto uzadovoljivi vtis, katero spravi obiskovalca v dobro razpoloženje.

Za posestnika planinskega pogorja bo dobro in najbolje skrbljeno v varnih zavetiščih in kočah, katere pripravi odbor, da najde v njih turist prijazno sprejetje in gostoljubno postrežbo, saj se priredi ples v enakem slogu, ob kakršnem je uspel nepozabljeni še prvi iz l. 1903. Le še bolje bo preskrbljeno za udobnost občinstva, ker se privzame to pot še prostrano kegljišče Narodnega doma, v katero bo zvabilo poživljenje po nemotenem družbinskem veselju one, ki so opravičeni, zahtevati posebno komoditeto. Na kegljišču kakor tudi na galeriji se izpostavite ekspoziture vinaren, katerih oskrbo opravi damski komitej.

Slovenec, 25. januar 1905

25.01.1905

dLib.si

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46032

Novosti