Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Še bolj cetralna

AO Železničar - Peter Bajec: ... v Srebrnjaku - prva zimska ponovitev

   
Pred poslabšanjem vremena sva z Gresom zarinila na planino Zapotok in sicer sva želela opraviti prvo zimsko ponovitev Še bolj centralne smeri v Srebrnjaku.

Snega ni bilo v izobilju, saj sta bila prva dva raztežaja popolnoma kopna, tako da sva plezala v čevljih. S tretjim raztežajem pa se začne sneg in led, tako da sva do vrha praskala in pikala trave, sneg, led. V steni sva bila sama, družbo nama je delal veter in mraz a kljub temu sva uživala v lepi plezariji. Po dobrih sedmih urah sva vriskala na vrhu, zadovoljna in srečna.

01.01.2015, 02:11

 
Več fotografij na AO Železničar

1 komentarjev na članku "Še bolj cetralna"

Igor Pavlič,

Zapotok je zanesljivo eno mrazišče, s kolegom sva leta 77 tam preživela pet dni med božičem in Silvestrom, plezala neke smeri v Srebrnjaku in Zapotoškem vrhu, še kohar na plin ni delal, če podenj nisi postavil sveče kakšnih pol ure prej, po mojem je bilo kakšnih minus 20 ali še manj. Sonca v stenah še videl nisel takorekoč! Vsa hrana, ki sva jo imela s seboj, je bila trda kot kamen. Pa iz Kr. gore dober dan dostopa, nazaj pa še več! Priporočam za tening vzdržljivosti v mrazu!

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti