Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 13.11.2000

Tomaž Jakofčič: Nova v Velikem vrhu

Viktor in Suzana Relja sta zopet razveselila številne ljubitelje lažjih, kratkih, navrtanih smeri v naših gorah. Pred dnevi sta dodala novo smer v zahodni steni Velikega vrha nad Jezerskim. Kot vse ostale poteka tudi Belvi v dobri skali, vstopi pa 50 m desno, pod izrazito grapo. V 150 m dolgi smeri bodo ponavljalci morali plezati zgornjo šesto stopnjo ob, kot ponavadi, razkošnem varovanju.

T.J.

Obvestila
V torek, 21. t.m., ob 19. uri bo v dvorani stolpnice TR3 na Trgu republike v Ljubljani, prireditev v počastitev trem jubilejem. Minilo je 40 let od prve slovenske (takrat JAHO) odprave v Himalajo, 25 let od vzpona na naš prvi osemtisočak, Makalu in pet let od vzpona na naš zadnji osemtisočak, Anapurno. Na prireditvi, dodo prikazani tudi trije filmi o naših odpravah. Vstopnice so na voljo na PZS, Dvoržakova 9.
Soški alpinistični odsek pričenja z alpinistično šolo. Uvodno predavanje bo v petek, 17. t.m., s pričetkom ob 20. uri, v prostorih planinskega društva Tolmin, Trg maršala Tita 16/a. Vse dodatne informacije dobite na elektronskem naslovu: soskiao@hotmail.com.
Alpinistični klub Vertikala začne s plezalno šolo za srednješolce, študente in ostale v četrtek,16. novembra 2000 ob 16.00 uri v telovadnici OŠ Pirniče. Dodatne informacije: 041 245-747 ali bostjansneberger@hotmail.com.

Svetovni pokal v Kranju
Med 17. in 19.11. se bodo v Kranju zopet zbrali vsi najboljši svetovni športni plezalci, na zaključnem dejanju svetovnega pokala. Končna razvrstitev je še zmeraj nejasna zato bo na kranjski umetni steni zelo vroče. Pri ženskah vodita Liv Sansos in Muriel Sarkany, sledita pa jima Stephanie Bodet in naša Martina Čufar Pri moških vodi Japonec Yuji Hirayama z minimalno razliko pred zasledovalcem Chabojem Tretji je Bernardino Lagni. Med našuimi je najboljši Matej Sova na 23. mestu, pet mest za njim pa je Aljoša Grom. Groma tudi letos ne tekmi ne bomo videli, ker bo skupaj z organizatorjem Tomom Česnom postavljal tekmovalne smeri.
V 1/4 finalu se bodo moški pomerili v petek ob 16. uri, ženske pa v soboto ob 9. Že popoldne ob 17.00 in 19.30 bodo na vrsti polfinalna tekmovanja, finale pa se bodo začela v nedeljo ob 18. uri.

Arhiv Alpinističnih novic
Izpisi objav o: alpinizmu
odpravah ipd. | prvenstvenih

   

 

 


preneseno iz arhiva

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46065

Novosti