Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 06.11.2000

Tomaž Jakofčič: Naši mladinci spet odlično

Iz druge tekme za evropsli mladinski pokal so se naši mladinci zopet vrnili z lepim izkupičkom. Ob sicer šibkejši konkurenci, nastopilo je 75 tekmovalcev iz desetih držav, so s šestimi odličji dosegli ekipno zmago pred Švicarji. Predvsem z odličnim plezanjem deklet so si tako priborili še nekaj dragocenih točk. Zlato sta si z odličmim plezanjem priborili Natalija Gros in Maja Vidmar (obe PK Škofja Loka). Predvsem Maja se je veselila svoje prve najvišje stopničke po veliki smoli na letošnjem svetovnem mladinskem prvenstvu, ko so ji zaradi tehničnega incidenta odvzeli drugo mesto. Saša Truden (AO Tržiča je priplezala do drugega mesta, Jana Oman (AO Kranj) pa je razveselila z bronom. Z bronom sta prijetno presenetila Lučka Franko (PK Škofja Loka) in Nejc Česen (AO Kranj) , ki sta v Italiji dosegla svojo najboljšo uvrstitev doslej. Med dekleti so četrta mesta v svojih kategotijah zasedle Nastja Guzzi, Katja Vidmar in Polona Šantelj, fantje pa so se uvrstili na naslednja mesta: Valjavec in Škof na 6. mesto, Rant 9, Potočnik in Štremfeljn na 10., Bornšek 11., Bečan 12,.in Trošt na 14. mesto. Zadnji finalni obračun, bo na sporedu 2.in 3.decembra na domači steni v Kranju. Plezalci se za cenjeno pomoč zahvaljujejo Vrhu in Lapisu.

T.J.

Obvestila
V petek 17.11. ob 18. uri bo v Mengeški koči na Gobavici letošnji zbor načelnikov. Poleg ustaljenih točk bo glavna tema zbora ureditev nove alpinistične organizacije in izbor njenega načelnika. Komisija za alpinizem pri PZS še vedno poziva vse slovenske alpinistične kolektive, da pošljejo svoje predloge kandidatov za načelnika nove alpinistične organizacije.
Zadnji rok za oddajo planov alpinističnih akcij za leto 2001 je 10.11. Prijave naj se pošljejo na naslov Planinska zvesa Slovenije, KA, Dvoržakova 9, Ljubljana.

Alpinistični odsek Črnuče organizira alpinistično šolo. Uvodno predavanje ob diapozitivih bo v četrtek, 9. novembra 2000 ob 20. uri v sejni sobi, v prvem nadstropju kulturnega doma Črnuče, Dunajska 367 (pri Mercatorjevi trgovini). Dodatne informacije: Iztok Besedič (01) 540-43-90, 511-12-15, iztok.besedic@fotona.si ali Miha Vuk (041) 955-142.

Arhiv Alpinističnih novic
Izpisi objav o: alpinizmu
odpravah ipd. | prvenstvenih

   

 

 


preneseno iz arhiva

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45952

Novosti