Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

AN - 20.03.2000

Arhiv Alpinističnih novic
Izpisi objav o: alpinizmu
odpravah ipd. | prvenstvenih

   

 

 


preneseno iz arhiva

ponedeljek, 20. marec 2000, ob 00:01, Boris Štupar, ogledov: 835

Tomaž Jakofčič: Vzponi v ledu

Janko Meglič in Dejan Jekovec (oba AO Tržič), sta v zadnjem času preplezala nekaj lepih smeri. V Travniku nad Belopeškimi jezeri sta preplezala v enem dnevu Parklja in Demoklejev meč (IV/5, 250 m), ponovila pa sta tudi smer Bau Bau (IV+/5+, 500 m). V Ledinskem vrhu sta preplezala Spodnji in Zgornji slap.
Gregor in Izidor Kofler ter Rajko Lotrič in Miha Pintar (vsi AO Mojstrana) so opravili prvo ponovitev slapu Cooky Sun v Krmi (V+, 90 m). Lotrič in Iztok Arnol pa sta kot prva ponovila še Desni slap v Belci.

T.J.

Na Baliju
Prva slovenska smer je nastala tudi na otoku Bali. Primož Lajevec, Peter Mikša in Matej Kovačič (vsi AAO) so med obiskom tega indonezijskega otoka v tamkajšnih stenah opremili s svedrovci in nato tudi preplezali novo smer. Akademska, kakor so jo poimenovali je visoka 25 in ocenjena s 6b.

T.J.

Obvestila
V Kanalu ob Soči bo 31. t.m. ob 18.uri v dvorani prosvetnega društva, razglasitev najboljših alpinistov Slovenije v preteklem letu.
Komisija za športno plezanje sklicuje za sredo 22. marca zbor načelnikov v prostorih PZS na Dvoržakovi ulici.
25. in 26. t.m. bo v Ospu "Srečanje vseh plezalk Slovenije". V soboto se bodo po celodnevnem plezanju ob 17. uri začeli pogovori in predavanja v kulturnem domu, zvečer pa družabno srečanje kamor so vabljeni tudi moški plezalci. V nedeljo bo na sporedu plezanje v stenah nad Ospom.

T.J.

Urbanova smer
Sabina Sovinc (Citywall, AO Kranj) je po izdatnem zimskem treningu očitno v dobri formi. Po hitrih vzponih v Jonagoldu (7c) in Pariz Dakar (7b+/c) v prenovljenem plezališču Nad vasjo v Ospu je uspela tudi v Mišji peči. Preplezala je Urbanovo smer, ki je Sabinina deseta smer v rangu desete stopnje.

T.J.

Smučarski »Rally«
Na letošnjem 4. Turnosmučarskem rallyu se je v lepem vremenu in ugodnih snežnih razmerah pomerilo 17 moških in 5 mešanih navez. Vse ekipe, ki so zjutraj štartale so dosegle cilj. Rezultati, mešane ekipe: 1. GRS Bohinj (Perše), 2. AO Lj-Matica (Trobiš), 3. MiMa (Lebar, Kristovski); moške ekipe. 1. GRS Jezersko 2 (Šenk, Karničar), 2. GRS Jezersko 3 (Žagar, Krč), 3. ProMontana (Podlogar, Ravnikar).
Naslednji vikend bo na Grohatu pod Raduho na vrsti še eno turnosmučarsko tekmovanje in sicer tradicionalni spust izpod Raduhe. Prijave za tekmovanje sprejemajo na e-naslovu [email protected] ali GSM 041 741 833.

T.J.

Oznake: ALP, AN, PLE
eXTReMe Tracker