Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 21.01.2002

Tomaž Jakofčič: V spomin na Marka Čara

Tudi letos bo, prihodnji vikend, na umetni ledeni konstrukciji v Solčavi tekmovanje v lednem plezanju posvečeno pokojnemu slovenskemu alpinistu, Marku Čaru. Tokratno tekmovanje bo hkrati 1. Odprto prvenstvo Slovenije v lednem plezanju. V soboto 26. t.m. bo težavnostna tekma, z omejenim časom. Začetek predtekmovanja bo ob 10. uri zjutraj. V nedeljo 27. t.m. pa bo še, bolj za zabavo, hitrostno tekmovanje. V noči med obema tekmama bo seveda še tradicionalni 'ice party'.
Informacije in prijave na naslovu www.ice-extreme.org ali na (031) 331-482 (Branko). Ob samem tekmovanju bo Komisija za alpinizem pri PZS organizirala tudi podelitev priznanj najuspešnejšim slovenskim alpinistom v preteklem letu. Tudi letos izbor poteka ob glasovanju alpinističnih kolektivov ter KA-ja. Za naziv najuspešnejšega alpinista se potegujeta Marko Prezelj s serijo težkih vzponov doma, na Aljaski ter indijski Himalaji, ter Matic Jošt z vzponi v Peruju in Indiji. Za najboljšo alpinistko kandidirata Tina Di Batista z vzponom (in spustom) z vrha Denalija ter skalnimi smermi pri nas, ter Tanja Rojs s težkimi smermi v perujski Sfingi. Lovoriki najboljšega alpinističnega smučarja pa sta najbližje Viki Grošelj, ki se je s smučmi spustil z vrha Čo Oja ter Iztok Tomazin s spusti v Tien Šanu. Glede na lanske izkušnje iz prireditve v Solčavi lahko pričakujemo tudi letos odlično izpeljano in zabavno alpinistično srečanje, vredno ogleda.

T.J.

Alpinistično predavanje
Lansko poletje sta Tanja Rojs in Andrej Grmovšek preživela v Peruju. Tam sta seveda mnogo plezala, med drugim sta v navezi z Aleksandro Voglar preplezala prvenstveno smer Mecho taq inti?!, v 800 m visoki steni 5325 m visokega vrha La Esfinge. Svoje vtise in doživetja bosta predstavila z diaprojekcijo, ki bo v sredo, 23. t.m. ob 18.30. uri v predavalnici 18 (pritličje levo) Filozofske fakultete v Ljubljani, na Aškerčevi 2.

Mednarodno srečanje lednih plezalk
Mednarodno srečanje žensk, lednih plezalk bo letos v avstrijskih Visokih Turah, natančneje ob koči Rudolfshštte, v bližini Grossglocknerja. V bližini koče je veliko slapov, različnih težavnosti in dolžin. Mogoče je tudi smučanje z okoliških tritisočakov in plezanje na umetni steni. Srečanje bo od 27. t.m. do 2. februarja, podrobne informacije pa dobite pri Lidiji Honzak lidija.honzak@rzs-hm.si ali (031) 656-038.

Turnosmučarski rally na Jezerskem
V soboto 26. t.m. bo na Jezerskem že tradicionalni 7. turnosmučarki rally za memorial Luka Karničarja in Rada Markiča. Tekmuje se v ekipah po dva člana, lahko pa sodelujejo moške, ženske in mešane naveze. Štart bo ob 9. uri zjutraj, slovesna razglasitev pa ob 15. uri v šotoru na športnem igrišču na Jezerskem, kjer bo tudi štart. Prijave do srede 23. t.m. na GRS Jezersko: (041) 777-188 ali grs.jezersko@siol.net.

  21.01.2002


Doslej (po)objavljene Alpinistične novice 
pa izpis objav:

o alpinizmu | o odpravah ipd.| o prvenstvenih


preneseno iz arhiva


Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti