Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Podpis pogodbe

24.11.2014
Podpis pogodbe o prenosu zemljišč in objektov na Lisci na lokalno skupnost


 

Vabilo PZS na podpis pogodbe

Delo/G-L: Tončkov dom v lasti občine

torek, 25. november 2014, ob 15:28, Uredništvo G-L, ogledov: 862

Občina Sevnica: ... o prenosu zemljišč in objektov na Lisci na lokalno skupnost


Minulo soboto, 22. novembra, je bila na Lisci slavnostno podpisana pogodba o prenosu zemljišč in objektov na Lisci na lokalno skupnost. Po več že izvedenih infrastrukturnih ureditvah, ki jih je občina izvedla v zadnjih letih, bo nova opredelitev lastniškega razmerja zemljišč s pripadajočimi objekti med Planinsko zvezo Slovenije, Planinskim društvom Lisca Sevnica in Občino Sevnica oblikovala nov temelj za načrtovanje nadaljnjih dolgoročnejših ureditev območja
.

Pogodba o prenosu lastništva na Občino Sevnica je osnova za vse nadaljnje aktivnosti oblikovanja razvoja Lisce, ki ga je potrebno razvijati v splošno korist in v okviru zmožnosti, hkrati pa povezovati vse akterje – tako lokalne skupnosti, planincev, gostinskega ponudnika in drugih uporabnikov tega atraktivnega območja. Pogodbo, ki opredeljuje neodplačni prenos lastništva objektov in zemljišč, z izjemo Jurkove koče s funkcionalnim zemljiščem, s sevniškega planinskega društva in krovne planinske zveze na Občino Sevnica, so podpisali: predsednik Planinske zveze Slovenije Bojan Rotovnik, predsednik Planinskega društva Lisca Sevnica Rok Petančič in župan Srečko Ocvirk.

Dogodek je obogatil kulturni program s pevskima nastopoma pevske skupine Encijan Planinskega društva Lisca Sevnica in Fantov z Razborja. V vlogi Blaža Jurka je navdušil Sinjo Jezernik.

eXTReMe Tracker