Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 05.02.2001

Tomaž Jakofčič: Memorial Marka Čara

V Solčavi je bilo prejšnji teden tekmovanje v lednem plezanju Ice extrem 2001 in Memorial Marka Čara, enega naših najboljših lednih plezalcev minulega desetletja. Žal jo je organizatorjem zagodlo vreme in prvotne zamisli o tekmovanju v težavnostnem plezanju zaradi otoplitve ni bilo moč izvesti. Spretni in prizadevni organizatorji so zato odlično izpeljali tekmovanje v hitrostnem plezanju, ki se je zanimivo razlikovalo od dosedanjih hitrostnih tekmovanj pri nas. 29 plezalcev in šest plezalk je moralo čim hitreje premagati tri omejene smeri, zadnjo tudi po previsni steni z umetnimi oprimki. Osem moških finalistov se je zvečer pod žarometi pomerilo še v paralelnem plezanju v previsni steni. Ob ugodnem hladnem vremenu bodo domačini poizskusili čim prej izpeljati tudi težavnostno preizkušnjo. Izidi moški: 1. Niko Šumnik (AO TAM), 2. Rok Zalokar (AO Radovljica), 3. Tomaž Jakofčič (AAO, Dumo), 4. Nejc Grudnik (AK Planika), 5. Miha Valič (AO Rašica, Dumo), 6. Jaka Kunšič (AO Radovljica), 7. Grega Ažman (AO Radovljica), 8. Blaž Navršnik (AO TAM); ženske: 1. Tina Di Batista (AO Matica, Dumo), 2. Marjeta Breznik (AO Celje), 3. Nina Kopčavar (AAO), 4. Mojca Žerjav (AO Matica), 5. Adriana Albano (AK Planika), Jasna Pečjak (AO Domažale).

T.J.

Obvestila
Alpinistična šola AO Ljubljana - Matica se prične 07.02.2001 ob 19. uri v prostorih društva na Trdinovi 8.
V Logarski dolini bo od 22. do 25. februarja nadaljevalni zimski alpinistični tečaj z namenom: utrjevanja zimske alpinistične tehnike. Pripravniki bodo deležni predavanj s praktičnim prikazom gibanja in varovanja v zimskih razmerah, plezanjem snežnih grap in slapov ter z načrtovanim in nenačrtovanim bivakiranjem.
Grega Lačen bo šel spomladi pod Anapurno in v bazni tabor pod Everest. Interesenti dobijo informacije na (02) 822-07-61.

T.J.

SP v lednem plezanju
V švicarskem smučarskem centru Saas Fee je bila tretja letošnja tekma za Svetovni pokal v lednem plezanju. Prireditelji so že drugo leto zapored pripravili tekmo v kombiniranem plezanju, kar pomeni, da tekmovalci plezajo z lednimi orodji tudi po skali. Zanimiva je lokacija tekmovanja. Ob 10 nadstropni parkirni hiši so preko velike skale, z zlivanjem vode ustvarili velike viseče ledene sveče, preko katerih so speljali tekmovalne smeri.
Tekma je postregla z veliko presenečenji, saj se vrsta favoritov ni uvrstila niti v polfinale. Med moškimi je zmagal ukrajinski plezalec Evgenij Krivosecev pred Francozoma Hussonom in Dulacom. Naši so plezali dobro. Erik Švab (Grivel) je na koncu zasedel 10. mesto. Klemen Premrl (Grivel) 11. in Aljaž Anderle (Petzl Charlet Moser) 12. mesto. V skupnem seštevku sta tako Švab in Anderle na solidnem 12., Premrl pa na 16. mestu.

T.J.

  05.02.2001


Doslej (po)objavljene Alpinistične novice 
pa izpis objav:

o alpinizmu | o odpravah ipd.| o prvenstvenih


preneseno iz arhiva


Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46071

Novosti