Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Z mosta po zmago

Večer, Šport - Zoran Mijatović: Finale svetovnega pokala v športnem plezanju: ne le Mina Markovič, slovenska aduta v Kranju bosta tudi Domen Škofic in Maja Vidmar

Najboljši športni plezalci na svetu so že zbrani v Kranju, kjer se bodo pomerili v finalu svetovnega pokala v težavnostnem plezanju. Danes ob 9. uri v dvorani Zlato polje kvalifikacije čakajo najprej moške, ob 14. uri še ženske, polfinale pa bo ob 20. uri. V nedeljo bo ob 17. uri še finale. Tam slovenska reprezentanca, ki bo štela 14 tekmovalcev, pričakuje tri udarne člane: Mino Marković, Majo Vidmar in Domna Škofica. Markovičeva (2009 in 2012) in Vidmarjeva (2006 in 2007) sta v Kranju že slavili, Škofic pa na svojo prvo zmago nasploh v svetovnem pokalu še čaka.

Po dveh tretjih in drugem mestu na tekmah najvišjega ranga se zdi, da je mladi Radovljičan pripravljen na veliki met. A že brez tega je postal svetovna zvezda. Na spletni strani Youtube si je že več kot 81.500 ljudi ogledalo videoposnetek, ki prikazuje, kako je Škofic priplezal na Solkanski most in se nato vrgel proti Soči. "Nikoli si ne bi mislil, da bom na posnetku s toliko ogledi," je še sam presenečen 20-letnik, ki se mu odpirajo vrata v svet dobrega zaslužka. Podvig je namreč sponzoriralo avstrijsko podjetje Red Bull, ki bo Škofica najbrž vzelo pod svoje okrilje kot ekstremnega športnika: "Ne vem, koliko lahko o tem sploh govorim, ampak za zdaj dobro kaže, da se bo to res zgodilo," iskreno priznava mladi plezalec.
Potem ko se mu je letos za las izmuznila medalja na svetovnem prvenstvu v težavnostnem plezanju, bo vse svoje moči usmeril v tokratno domačo tekmo in skušal postati drugi Slovenec, ki je zmagal v Kranju. Pred njim je to leta 2008 uspelo le Klemnu Bečanu. "V Kranju mi še nikoli ni uspelo plezati tako, kot znam. Ne vem, zakaj. Mogoče se še ne znam privaditi na domače občinstvo. Po uspešni sezoni upam le, da bom sproščen in da bom užival. Sem v življenjski formi, še nikoli nisem bil tako dobro pripravljen. Če odplezam tako, kot znam, je možno prav vse," obljublja 20-letnik.
V ožjem krogu favoritov v ženski konkurenci je ob Mini Markovič še Maja Vidmar. Prva Slovenka z osvojenim naslovom v skupnem seštevku svetovnega pokala (2007) se je na lanski kranjski tekmi uvrstila na osmo mesto. O ponovni uvrstitvi v finale za zdaj ne razmišlja: "Želim si le dobro odplezati in uživati v dogajanju, potem pa ... kar bo, pa bo. Zaradi številnih poškodb nisem mogla trenirati tako, kot bi si želela. Vseeno sem zadovoljna s potekom sezone, v kateri sem obdržala stik z najboljšimi," ugotavlja z 28 leti najstarejša članica slovenske ekipe.

Zoran Mijatović

Maja Vidmar in Mina Markovič (Tit Košir)
 

•  Program:

Sobota, 15. november
14.00 - kvalifikacije ženske
20.00 - polfinale moški in ženske > v živo

Nedelja, 16. november
17.00 - finale moški in ženske > v živo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vecer.si  15.11.2014


Maji Vidmar uvrstitev v nedeljski finale ne bi smela uiti
(Tit Košir)

 

Kategorije:
Novosti PLE SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46077

Novosti