Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

60 mladih planincev

PD Celje-Matica: ... iz Celja v planinskih čevljih na raziskovanju skrivnosti Rifnika nad Šentjurjem

V soboto, 25. oktobra, smo združili moči I. Osnovne šole Celje in Osnovne šole Hudinja, ter šestdeset mladih planincev, mlajših razrednih skupin, v planinskih čevljih in skozi meglo, pospremili na raziskovanje Rifnika nad Šentjurjem.

Planinci Osnovne šole Hudinja, kar štirideset smo jih našteli, so se skupaj s spremljevalkami, iz Celja do Šentjurja pripeljali z vlakom; združeni s skupino iz I. Osnovne šole, smo začeli planinski vzpon, nedaleč od Aspare, ter zagrizli v kolena, in se v prvem delu po cesti, nato pa skozi gozd, podali višjim nadmorskim višinam naproti. Na poti smo poleg sledenjamarkacijam, preganjali meglo, a nič kaj uspešno. Ob poti smo spoznavali pravilno hojo v hribe, ob namočeni podlagi iskali najustreznejše prehode, ter v slabi uri dosegli vršni del Rifnika, 548 metrov visoko.

Po zasluženi malici smo številčno zasedbo mladih planincev razdelili v tri velike skupine, ter z njimi v delavnicah skozi zgodbo raziskali skrivnosti arheološkega najdišča Rifnik, odigrali planinsko igro Poštar ter po planinsko pripravili nahrbtnik za sestop. Previdni koraki in tesno zavezani planinski čevlji so pripomogli k varnemu sestopu k izhodišču, na poti katerega, smo si ogledali tudi razvaline Reichenegg, predhodno prepoznane na zemljevidu, tekom orientacijske učne ure. S planinsko pesmijo smo zaključili meglen, a prisrčen planinskih pohod, na izhodišču, nedaleč iz središča Šentjurja.

Petra Gregorc, vodnica PZS, MO PD Celje-Matica
Fotografije: Sanja Podgoršek

...11.2014


 

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti