Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Navdušili v Inzaiju

Delo: Na tekmi SP Mina Markovič osvojila drugo mesto, Maja Vidmar in Domen Škofic sta bila tretja.

Inzai - Slovenski plezalci so se izkazali na tekmi svetovnega pokala v težavnosti v Inzaiju na Japonskem, kjer so poskrbeli za tri uvrstitve na zmagovalni oder.

V ženski konkrenci je Mina Markovič osvojila drugo mesto in zaostala le za vodilno v skupnem seštevku, Južnokorejko Džain Kim, na tretjem mestu pa je bila Maja Vidmar.
Mina Markovič je bila v Inzaiju zelo blizu zmagi, saj je vodila v kvalifikacijah in polfinalu, nato pa se je v finalu dotaknila vrha z roko, a je z zadnjega oprimka takoj padla in ga ni zavarovala z vpetjem vrvi, tako je Kimova vpisala četrto zmago v sezoni.

Škofic tretji pri moških
Slovenski uspeh je s tretjim mestom dopolnil 20-letni Domen Škofic, pred katerega sta se uvrstila le Japonec Sači Ama in češki zmagovalec Adam Ondra.

Sezona svetovnega pokala v športnem plezanju se bo sklenila s finalno tekmo 15. in 16. novembra v Kranju.

  26.10.14 10:23


 

IFSC: Rezultati Ž - M

1 komentarjev na članku "Navdušili v Inzaiju"

Bojan Leskošek,

Naslov ni ravno posrečen. Mina, Maja in Domen navdušujejo s celoletnim potekom svetovnega pokala (Mina po slabem začetku, Maja po tem, ko se je zdelo, da je njena kariera v zatonu, Domen pa kot prvi fant v zgodovini slovenskega tekmovalnega plezanja, za katerega lahko rečemo, da so stopničke "pričakovan" rezultat).

Dejansko pa Inzai ne predstavlja navdušenja- vsaj ne pri glavni slovenski akterki. Mina je po odličnih kvalifikacijah in polfinalu proti koncu finalne smeri po nekaj "mutenja" in neodločnosti padla z zadnjega oprimka in si s tem praktično zapravila možnost, da ponovno pridobi naslov skupne zmagovalke v svetovnem pokalu, ki ji ga je lani prav na zadnji tekmi v Kranju odvzela Jain Kim.

OK, vse še ni izgubljeno, toda za to Mina v Kranju potrebuje zmago, Jain pa ne sme biti boljša kot tretja.

Ima pa zato Domen še dokaj realne možnosti za prve slovenske moške stopničke v skupni uvrstitvi svetovnega pokala. Bo pa zato seveda potreboval svoj odličen nastop ob nekoliko slabšem McColla in kiksu Desgrangesa:

preglednica

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45944

Novosti