Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

O Julijskih in zahodnih alpah

23.04.1927

dLib.si


Pripravil: France Malešič

sobota, 23. april 1927, ob 07:34, Boris Štupar, ogledov: 852

Slovenec (1924): ... je naslov predavanju, ki ga priredi v ponedeljek v Unionski dvorani turistovski klub »Skala«. Predava odlični poznavalec naših planin gosp. dr. J. Kugy.

Kdor pozna življenje in turistično udejstvovanje tega svetovno znanega turista, kdor je čital njegovo krasno knjigo »Axis dem Leben eines Bergsteigers«, ne bo zamudil izredne prilike posetiti to predavanje, da tudi osebno spozna planinca dr. Kugyja. S tem predavanjem otvori dr. Kugy serijo predavanj v naši državi, ki jih priredi dvoje v Zagrebu pod okriljem turistiškega kluba »Sljeme« in Hrvatskega planinskega društva, dalje v Mariboru pod okriljem
Ljudske univerze in končno še eno v Ljubljani pod okriljem Slovenskega planinskega društva. Predavanje bo spremljalo okoli sto najizbranejših skioptičnih posnetkov.

Važno za vsakega obiskovalca dr. Kugyjevega predavanja.
Povodom predavanja dr. J. Kugyja o naših alpah, ki bo dne 25. aprila, opozarjamo cenjeno občinstvo prav posebno na slovito, v vseh deželah najtopleje sprejeto knjigo »Aus dem Leben eines Bergsteigers«, ki prekrasno opisuje naše lepe alpe. Dalje priporočamo vsem prijateljem planin naše domače vodiče in potopisne knjige:
B a d j u r a , Vodič . . . . . . . . 100 Din
'' Na Triglav . . . . 20 ''
'' Na Pohorje 40 ''
Baumbach-Funtek, Zlatorog 22 ''
K u n a v e r , Po gorah in dolinah 25 ''
ki so se zelo priljubile v najširših krogih zaradi temeljitih razprav in krasne opreme. Vse navedene knjige se dobe v tukajšnji knjigarni Ig. Kleinmayer & Fed. Bamberg, dr. z o. z.
Oglejte si izložbo na Miklošičevi cesti štev. 16.

Slovenec, 23. april 1927

eXTReMe Tracker