Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Zimska pravljica pri slapu Rinka

Savinjske novice - Štefka Sem: Člani Planinskega društva Solčava so v soboto, 14. decembra, petič organizirali zimski pohod z baklami od Doma planincev v Logarski dolini do slapa Rinke.

Osvetlitev slapa, ki je bila v preteklem letu izvedena prvič kot presenečenje, ostaja neke vrste poslastica pohoda. Predsednik Planinskega društva Solčava Žiga Prepadnik je povedal, da pohod iz lokalnega prerašča v vseslovenski.

Vse skupaj se je po besedah Prepadnika razvilo v dogodek, ki ga je težko opisati, treba ga je preprosto doživeti.
Pravljično doživetje večera je dopolnil animator, ki je pri koči pod slapom povedal nekaj zgodbic, nato pa pohodnike popeljal po zadnjem delu poti. Ob odštevanju, kot na silvestrovo, so se prižgale luči in osvetlile Rinko, kolona bakel pa se je še vedno počasi vila proti cilju.

Dogodek je bil dobro medijsko podprt in je privabil ljubitelje pohodništva iz vseh koncev Slovenije. »To kaže, da smo pretekle pohode dobro izvedli. Ker je pohodnikov vedno več, razmišljamo o tem, da bo treba dogajanje še popestriti,« je dejal Prepadnik in dodal, da so vsi udeleženci ob povratku v kočo prejeli toplo malico, prijetno druženje pa je trajalo še dolgo.

Štefka Sem

03.01.2014

Kategorije:
Novosti POH SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46077

Novosti