Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 01.02.1999

Delo, Šport: ... Srednješolsko prvenstvo

Na Škofijski klasični gimnaziji je bilo 28. t. m. srednješolsko prvenstvo v športnem plezanju v organizaciji Andreja Kokalja. Med 98 tekmovalci sta v mlajši kategoriji zmagala Tomaž Valjavec (SEAŠ Kranj) in Nastja Guzzi (Gimnazija Škofja Loka). Pri starejših pa Primož Žitnik (Gimnazija Škofja Loka) in Eva Tušar (SŠFZ Ljubljana). Izvedeno je bilo še tekmovanje za neregistrirane tekmovalce in hitrostno tekmovanje, kjer sta zmagala Tomaž Valjavec in Eva Tušar.

T. J.

Dobri kombinirani vzponi
Tržačan Muro Bole-Bubu, stalni obiskovalec Mišje Peči in odlični skalni plezalec, je opravil tretjo ponovitev smeri Kost za glodanje v Prednji glavi Prisanka. Smer je preplezal brez vpetega prvega svedrovca, prosto na pogled. To je bila njegova prva "mixed" smer !
V soteski Sigmind thun Klamm blizu Kapruna sta Aljaž Anderle in Klemen Premrl preplezala tri krajse kombinirane smeri, vse na pogled: Die Neue (M6), Sugar baby (M6+), in Glasur (M7-). Vse so dolge 25 metrov in opremljene s svedrovci. Po njunem mnenju so te smeri precej lažje od Kosti za glodanje. Anderle je z Dejanom Jekovcem preplezal tudi Central Pfeiler (5; 150 m) v Malnitzu.

T. J.

V toplejših plezališčih ...
Gregor Rant je na pogled preplezal Zlato streho (7b) v Kotecniku, Rainy Days (7b) in Buena Suerte 7c v Babni. Z rdečo piko je v Mišji peči uspel preplezati smeri Corto 7c+/8a, Strta srca 8a+, Rock ´n roll 7c/c+, Twin Peaks 7c+, Manana7c/c+ in Matamoros 7c. Matjaž Jeran je v Mišji peči preplezal Triad (8a) in Pingvina (7c+). Nekaj plezalnih dni pa je preživel tudi v plezališčih okoli Ferentilla (Italija), kjer se je posvetil v glavnem plezanju na pogled. Med drugim je na ta način preplezal tri smeri z oceno 7b, Miha Kajzelj in Urh Čehovin pa sta tamkaj preplezala na pogled smer z oceno 7b+.

T. J.

... in mrzlih grapah
Matej Zorko je sam preplezal smer Directe Legarde-Segogne (III/5, 150 m) v Aiguille du Plan, skupaj z Alenko Jerala pa sta dva dni kasneje preplezala Supercolouir (IV, 5+, 5c, A1, 400 m) v Mt. Blanc du Tacul. Na srečanju lednih plezalcev v Argentiere la Besse, sta v dolini Fournel, preplezala slapove Davidoff (II/5, 250 m), Le Geant des tempetes (IV/5+, 200 m) in Cassiopee (IV/5, 200 m).

T. J.

Pustna tekma
PD Lj-Matica organizira 15.t.m. ob 18. uri 2. tekmo pustnih mask v športnem plezanju na umetni steni v Novih Jaršah.

  01.02.1999


Doslej (po)objavljene Alpinistične novice 
pa izpis objav:

o alpinizmu | o odpravah ipd.| o prvenstvenih


Vir: arhiv planID, preneseno iz arhiva

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti