Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Otroci

Društvo GRS Jesenice: ... osnovnih šol jeseniške in žirovniške občine na Brniku

V četrtek, 19. junija, dopoldan je bil pri policistih na Brniku pravi živ žav.



Preko 250 otrok in njihovih spremljevalcev – za šest avtobusov se jih je nabralo – iz štirih osnovnih šol jeseniške občine: Toneta Čufarja, Prežihovega Voranca, Poldeta Stražišarja in Koroške Bele ter iz Osnovne šole Žirovnica, si je ogledalo prostore Letalske policijske enote na Brniku.

Otroci so si ogled prislužili s sodelovanjem na nagradnem natečaju Društva gorske reševalne službe Jesenice, ki smo ga organizirali v okviru prireditev, s katerimi obeležujemo 90 let delovanja gorske reševalne službe na Jesenicah.

Med številnimi dogodki, ki smo jih in jih še bomo priredili v okviru praznovanja visokega jubileja, smo izvedli tudi nagradni natečaj za otroke navedenih osnovnih šol z naslovom »S svizcem Mihom varno na izlet v gore«. Z natečajem smo želeli otroke vzpodbuditi k razmišljanju o tem, kaj je potrebno imeti v nahrbtniku, ko se odpravimo v naravo, v hribe. Odziv je presegel vsa pričakovanja. Prejeli smo 217 likovnih izdelkov, od tega 210 individualnih risbic ter 7 skupinskih risb, pri katerih je sodelovalo 49 učencev. Skupaj je na natečaju sodelovalo 259 učencev. Zahvala za uspeh natečaja gre predvsem šolam, ki so se odzvale našemu povabilu k sodelovanju in seveda mentoricam in mentorjem, ki so vzpodbujali in navdihovali otroke ter seveda članom komisije, ki je pregledala in ocenila vse risbice. Vsem otrokom, ki so na natečaju sodelovali s svojimi izdelki, smo obljubili ogled helikopterjev na Brniku. Obljubo smo držali in jo na lep četrkov dopoldan tudi izpolnili. Piloti in mehaniki so otrokom na poljuden in njim razumljiv način predstavili svoje delo in opremo. Razumljivo je bilo največ zanimaja in navdušenja nad helikopterji, kjer se je med učenci odvijala že prava »bitka« za pilotski sedež.

Otroško veselje je bilo nepopisno, navdušene so bile tudi njihove mentorice in učiteljice, ki so jih spremljale. Še večje pa je bilo zadovoljstvo na naši strani – le kaj je lepšega, kot videti veliko skupino zadovoljnih in nasmejanih otrok. Pred koncem ogleda smo otrokom podelili še praktične nagrade za najboljše risbice, če sploh lahko govorimo o dobrih in slabih izdelkih. Vse risbice so bile namreč lepe, zanimive in vsaka po svoje prisrčna.

V Društvu GRS Jesenice se ob tej priliki zahvaljujemo Letalski policijski enoti, ker je nam in otrokom omogočila obisk, še posebej, ker je šlo za tako veliko skupino živahnih najstnikov. Ker pa sta vedoželjnost in radovednost prevladali nad ostalimi otroškimi radoživostmi in ker so svoje prispevali tudi »posebni policijski prijemi«, tokrat seveda v prijazni obliki, so bili učenci pravi vzor zglednega vedenja.

Zahvaljujemo se tudi vsem podjetjem in organizacijam, ki so nam finančno ali pa s prispevkom v obliki športne opreme in drugih praktičnih nagrad omogočila, da smo še dodatno razveselili lepo število otrok: Iglu šport d.o.o. Ljubljana, Gornik avantura d.o.o. Gorenja vas – Reteče, Promontana d.o.o. Ljubljana, Anthron d.o.o. Izola, K & K trade d.o.o. Žiri, RT-TRI d.o.o. Trzin, Alpetour d.d. Kranj, Niro Steel d.o.o. Jesenice in Ministrstvo za kmetijstvo in okolje.

Verjamemo, da bo dogodek vsem še dolgo ostal v lepem spominu.

Andrej Babič, načelnik 
 

...06.2014
Otroci osnovnih šol jeseniške in žirovniške občine na Brniku

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategorije:
Novosti MLA SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46074

Novosti