Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Mina in Domen brez stopničk

Friko - Mojca Breskvar: Na Kitajskem se je s finalom prve tekme težavnostnega plezanja v sezoni zaključil trojni tekmovalni spored. 

V moški konkurenci je finale odprl Sean McColl, ki je že dan prej osvojil srebrno medaljo v balvanskem plezanju.
Tudi v tem finalu je zopet pokazal dobro plezanje, postavil letvico že takoj visoko, kar se je na koncu izkazalo, je bilo dovolj za še eno osvojeno srebro ta vikend. Po tekmi je Sean povedal, da je vmes začutil, da je že izjemno utrujen, vendar se ne sme ustaviti, saj bo potem hitro zaključil s plezanjem. Želel si je plezati še hitreje kot običajno, saj je videl, da mu smer ustreza in lahko s hitrim plezanjem pride daleč.

Seana je na koncu prehitel le še Jakob Schubert, ki je prišel le en oprimek višje, oba sta padla ravno na prehodu iz strehe na zadnji del smeri, nobenemu plezalcu ni uspelo priti do vrha. Jakob je bil nad zmago kar nekoliko presenečen, po tekmi je rekel, da si ni mislil, da bo njegova dosežena višina dovolj za zmago.

In čeprav pri prvih plezalcih ni bilo videti, se je pozneje izkazalo, da je zapleten že sam začetek smeri, trije plezalci so zelo hitro zaključili s finalnim nastopom, med njimi žal tudi Domen Škofic, ki je padel pri sedmem oprimku, vendar zaradi boljše uvrstitve v polfinalu zasedel končno 6. mesto.

Tudi v ženski konkurenci nismo videli doseženega vrha, smo pa pred nastopom poznejše zmagovalke, Jain Kim, lahko spremljali izjemno izenačen boj. Kar pet plezalk je s plezanjem zaključilo v strehi, razlike so bile le nekaj gibov, tako da je bil izjemno izenačen boj. Na zaključni del smeri, ki sledi strehi, je uspelo priti le Jain Kim, ki je prepričljivo zmagala ter s tem pokazala, da ima namen ubraniti lansko skupno zmago.

Mina Markovič je tekmovanje končala na 5.mestu, vendar zelo blizu stopničkam, ki so se ji tokrat žal izmuznile. Na oder za zmagovalce je prvič v članski konkurenci stopila 17-letna Anuk Verhoeven, ki je bila tretjega mesta izjemno vesela. Tudi Magdalena Rock, danes druga, je bila – tako kot Jakob – precej presnečena nad svojo uvrstitvijo, saj je pričakovala, da bodo ostale tekmovalke prišle višje kot ona.

Naslednji vikend bo na sporedu zadnja tekma za svetovni pokal v balvanskem plezanju v Lavalu, naslednja težavnostna tekma je na vrsti šele 10. julija v Chamonixu.

Mojca Breskvar   

 22.06.14, 09:27

Domen in Mina v finalu na Kitajskem 



 


Rezultati

Moški:
1. Jakob Schubert, Avstrija 32+
2. Sean McColl, Kanada 31+
3. Gautier Supper, Francija 29
4. Romain Desgranges, Francija 28
5. Hyunbin Min, Koreja 27+
6. Domen Škofic, Slovenija 7+
7. Stefano Ghisolfi, Italija 7+
8. Keiichiro Korenaga, Japonska 6

Ženske:
1. Jain Kim, Koreja 46+
2. Magdalena Rock, Avstrija 38+
3. Anak Verhoeven, Belgija 37+
4. Charlotte Durif, Francija 36+
5. Mina Markovič, Slovenija 34+
6. Dinara Fakhritdinova, Rusija 34
7. Helene Janicot, Francija 33+
8. Yuka Kobayashi, Japonska 29
9. Risa Ota, Japonska 18+

Vir: IFSC

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti