Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

50. Prvomajski turni smuk

Planinski glas: Velika planina je za prvega maja letos žarela v soncu, ko so prvi tekmovalci prihajali na start pri kapeli Marije Snežne v Velikem stanu.

Tudi ostalih udeležencev, ki so z veseljem opazovali dogajanje, ni manjkalo. Prihajali so od vsepovsod.

Točno ob 11. uri je župan bajtarjev Vinko Poličnik, preko megafona oznanil, da se naj tekmovalci pripravijo, tekmovanje se začne! Zbralo se je pet tekmovalcev. Najprej je bil pregled »zdravnika«, če je vse OK, nato pregled smuči. Potem so tekmovalci dobili vsak eno suho žemljo. Kdor jo prvi poje in potem zažvižga pesem »Na planincah«, lahko nadaljuje tekmovanje. To je »turni smuk« po Velikem stanu. Prvi je startal Rok, za njim pa še ostali …

Hitro so nadaljevali tekmovanje, prišli do prve kontrolne točke, pojedli feferon, štamfali do Njivic, popili šilce žaganega in se smuk spustili do »čajne postaje«, kjer so popili hudo vroč čaj in se spustili do cilja pri Svržinovi bajti.
Prvi je prispel na cilj Miro Uršič, naš dolgoletni član in vodnik, ter si tako priboril prehodni pokal.
Zadnji je prišel na cilj Jure Slemenik (prvo mesto »od zadaj«) in si prislužil »kahlo«.
Po tem tekmovanju je bil še »spust v lavorju« za ženske, kjer je zmagala Manca Retelj (fotografije v galeriji PD Bajtar)

Razglasitev rezultatov je bila pred Jarškim domom, kjer je že vse od jutra potekal srečelov (vsaka srečka zadene). Kot vsako leto je srečelov v organizaciji družine Pohlin, ki to uredi brezhibno! Bajtarji pa so se zahvalili tudi osebju Jarškega doma za vso pomoč pri izvedbi naše prireditve.

Veselja ni bilo konca.
Srečevali o se prijatelji in znanci, izmenjali vtise, pa načrtovali nove poti.
Župan bajtarjev je razdelil spominke letošnjega turnega smuka.
Vreme je zdržalo in tako smo vsi zadovoljni odhajali proti domu.

2. maja pa je planino pokrila toča. Večkrat se je vsula, prenehala, pa spet … Tudi grmelo in treskalo je, da je marsikomu nastala škoda. Za dežjem in točo pa spet posije sonce! Planina žari!

Helena Plahuta
 

Kategorije:
Novosti SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46077

Novosti