Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Zahvala

petek, 18. april 2014, ob 14:27, Franci Savenc, ogledov: 2457

Franc Langerholc - Cac: ... vsem, ki ste mi pomagali, pa da se še kdaj srečamo v nam tako ljubem skalovju!

21. marca zjutraj se je obetal en prav lep dan. Sončno vreme, z mano dobra prijatelja Jure in Uroš, pa predvideno plezanje čudovitega Stebra v Vipavi. Kaj bi si človek lahko še želel več?

Na dostopu, tik pred začetkom smeri pa se mi je zgodila neugodna nesreča; še padec temu svojemu dejanje ne bi mogel reči - le neroden spodrsljaj na stezi, levo nogo mi je raztegnilo in z vso težo sem se usedel na desno nogo, ki ni zdržala pritiska.
Posledica: spiralni zlom goleni.
Izjemno hitro so bili ob meni fantje iz postaje GRS Tolmin - skupina Vipava in Ajdovščina, pa zdravstvena služba in Jaka, ki je hotel iti v zavarovano plezalno pot, pa je ob nesreči nesebično priskočil na pomoč.
Imobilizacija noge, spust z nosili do reševalnega vozila, bolnica Šempeter, operacija in obet dolgega okrevanja. K sreči blizu bolnice živi Peter Podgornik, ki mi je skrajšal marsikatero urico neskončno dolgih bolnišničnih dni.
Vsem moja iskrena zahvala; pa da se še kdaj srečamo v nam tako ljubem skalovju! V drugačnih okoliščinah, seveda!

Komentiraj (1):

Matej Kucler, torek, 22. april 2014, ob 20:35

Res pohvalno, se tudi sam včasih sprašujem, ko hodim po gorah, kdo bi me v takem primeru prišel rešit kot GRS, tako da še enkrat, res hvala kar že počnete.

eXTReMe Tracker