Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Zborovanje podravskih planincev

Jutro (1934): Maribor, 16. aprila

V Sokolskem domu v Rušah se je vršil te dni ob lepi udeležbi članstva 29. redni letni občni zbor podravske podružnice SPD. ki je najstarejša organizacija planincev v mariborskem okolišu.

Občni zbor je otvoril predsednik g. Davorin Lesjak ter po pozdravu zborovalcev in počastitvi spomina mrtvih članov orisal naloge ki čakajo vse pohorske postojanke zaradi skorajšnje dograditve avtomobilskih cest Reka- Sv. Areh in Ruše - Sv. Areh Avtomobilski cesti bo morala slediti modernizacija vseh planinskih postojank, zlasti pa napeljava električne razsvetljave in ureditev vodovodov. V svojem govoru je predsednik tudi omenil, da ima največjo zaslugo za povzdigo tujskega prometa na Pohorju podban g. dr. Pirkmajer. Važno je tudi to, da si je društvo pridobilo postojanko na Smolniku, Hlebov dom, ki bo temeljito preurejen.

Iz poročil tajnika in gospodarja Ruške koče je razvidno, da promet kljub krizi narašča. Razveseljiv je stalen pritok zagrebških turistov. Še večji bo promet pri Ruški koči po dograditvi nove smuške poti Sv. Areh - Ruše. Društvo si skuša ustanoviti trdne postojanke v vsej gornji dravski dolini.

Tudi blagajniško poročilo je razveseljivo. Dolg društva se je lani znižal za 57.971 Din. Delaven je tudi markacijski odsek, njegov poročevalec pa je naglašal zlasti potrebo zimsko-sportnih markaciji, dočim je g. inž. Šolar poročal o vprašanju vodovoda in električne razsvetljave pri Ruški koči. V imenu mariborske podružnice SPD je pozdravil zborovalce g. Gajšek.

Jutro, 17. april 1934
 

17.04.1934

dLib.si

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti