Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Pokal regij v Zagrebu

Pavel Škofic: Tokrat se tekme nisem udeležil osebno, sem pa pridobil potrebne informacije, da lahko zapišem kratko poročilo.

Najbolj opazna zadeva je bila, da so Hrvati kljub drugačnim napovedim v finalu merili čas in na osnovi tega odločali o zmagovalcu. Glede na trenutno veljavne predpise iRCC jim tega nihče ne more zameriti. Predpisi so zato, da se jih držimo. Upam, da nam jih bo uspelo spremeniti za iRCC 2014.

Bolj neprijeten je bil znaten upad udeležbe na vsega 133 tekmovalcev (Hermagor 187, Radovljica 203). Verjamem, da je k temu delno prispeval vtis iz Trbiža, izkušnje iz preteklih let, dejstvo, da je teh tekem enostavno preveč (naslednji vikend bo na Jesenicah že četrti zaporedni vikend tekma – do tega je prišlo zaradi naknadnih sprememb terminov Zahodne lige), obenem pa so slovenski trenerji že ugotovili, da se finala v Wolfsbergu 10. maja verjetno ne bodo mogli udeležiti.
Vrli načrtovalci slovenskega državnega prvenstva so namreč za 11. maj določili termin tekme v Slovenski Bistrici. Da je stvar še hujša sledi 17. maja. zaključek Zahodne lige, 24. pa tekma za državno prvenstvo v Šmartnem: štiri tekme v treh vikendih. Ali gre pri tem za nesposobnost ali namerno nagajanje organizatorjem Zahodne lige in pokala iRCC, ocenite sami.
Za lažji razmislek naj omenim, da so bili termini za iRCC znani že jeseni 2013, ob koncu leta 2013 smo imeli koledar Zahodne lige, provizorični koledar državnega prvenstva pa smo dobili pred nekaj tedni in bo uradno potrjen šele na zboru načelnikov 24. aprila. Sam bom proti predlaganemu koledarju DP glasoval zaradi zgoraj opisane zagate z otroškimi termini (ne pozabimo, da slovenskim otrokom onemogoča tudi nastop na Color festivalu v Imstu v začetku junija), obenem pa so že tudi odločili, da najboljši slovenski balvanisti ne bodo mogli postati državni prvaki saj bodo lahko nastopili le na eni od treh tekem za državno prvenstvo.
Glede na zapisano in majhno verjetnost, da bi v KŠP spremenili svoj koledar državnega prvenstva, pričakujem tudi na tekmi v Wolfsbergu sorazmerno skromno udeležbo slovenskih plezalcev.

Kaj nam torej ostane za naslednje leto. Vsekakor se bomo morali v Wolfsbergu resno pogovoriti o tem, da tekme nikakor ne more organizirati nekdo, ki v steni pusti oprimke iz komercialne dejavnosti, tekmovalne smeri pa so potem po barvah speljane med obstoječimi oprimki. Kdor se s tem ne bo strinjal, tekme pač ne bo dobil. Število tekem je v vsakem primeru treba zmanjšati in pokal zaključiti do konca aprila, ko se zbudi KŠP. Z Zahodno ligo se bo treba uskladiti, da bo tudi tam kašna tekma manj in bodo tekme vsak drugi teden. Ko je koledar sprejet, se ga ne da več spreminjati. Ni nadomestnih terminov in tudi ne nadomestnih organizatorjev. Ukinitev plusa je v iRCC že dogovorjena, vsekakor pa se bomo morali pogovoriti tudi glede časov v težavnostnem plezanju. Gledanje na uro sodnike še bolj zbega in delajo še več napak kot jih že sicer.

Po tekmi v Wolfsbergu, ki bo 10. maja, bom že lahko zapisal, kako bo izgledal pokal regij iRCC 2015.

Pavel Škofic  

...04.2014
Rezultati: HRV Croatian Cup Zagreb
Uvrstitve iRCC 2014 - do sedaj
G-L: objave o iRCC 


ZagrebClimbing, 07.04.14: RCC Zagreb - vrhunski!

Jučer je u Zagrebu održano pretposljednje ovogodišnje natjecanje Regionalnog kupa. Organizaciju je odlično izveo Fothia team predvođeni glavnim dirigentom Ivanom Pevecom, naustrašivim Krešom Morićem i smireno zabrinutim Alanom Križanićem. Svoj su obol ovoj odličnoj tekmi dali i svi ostali sudci, osiguravači i ostali pomagači. ... več >


 

Friko.si - Jernej Peterlin
4. tekma iRCC 2014

6. aprila se je v Plezalne centru Fothia V težavnostnem plezanju v petih starostnih kategorijah pomerilo 144 športnih plezalcev in plezalk iz šestih držav. Slovenski plezalci so dosegli 10 uvrstitev na zmagovalni oder.
...

 

1 komentarjev na članku "Pokal regij v Zagrebu"

Primož Auersperger,

Vsebina je bila izbrisana na zahtevo avtorja / IP

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45946

Novosti