Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Zmagala Franci Ekar in Tomaž Jamnik

Glas: V soboto je bilo na Krvavcu 1. zvezno tekmovanje z akia reševalnimi čolni, ki ga je uspešno organizirala kranjska postaja Gorske reševalne službe in komisija, za gorsko reševanje pri Planinski zvezi Slovenije.

Uspelega in dobro organiziranega tekmovanja, ki so ga uspešno vodili Emil Herlec, Jože Žvokelj in dr. Gorazd Zavrnik, se je udeležilo 33 ekip iz Slovenije in Hrvatske. Med njimi so bile tudi dvočlanske ekipo JLA in Uprave javne varnosti. Na cilj je uspešno privozilo 26 ekip.

Člana prve kranjske ekipe Franci Ekar in inž. Tomaž Jamnik, zmagovalca prvega zveznega tekmovanja v vožnji z reševalnimi akia čolnom med tekmovanjem na Krvavcu. Kranjska dvojica je dosegla najboljši čas, hkrati pa je tudi najboljše opravila vse zastavljene naloge. (jk)

Komisija je ocenjevala lokacijo reševalnih čolnov, zavarovanje opreme in kraja nesreče, pristop in ravnanje s ponesrečencem, imobilizacijo, nameščanje ponesrečenca v reševalne akia sani, varnost vožnje, tehniko vožnje, čas vožnje itd. Proga, ki so jo morali prevoziti reševalci s ponesrečencem, je bila dolga 2 kilometra, višinska razlika pa je znašala 400 metrov. Pokrovitelja tekmovanja sta bila tovarna Iskra iz Kranja in komisija GRS.

Prva državna prvaka v vožnji z akia reševalnim čolnom sta postala člana kranjske postaje GRS Franci Ekar in inž. Tomaž Jamnik. Čeprav sta dosegla najboljši čas, le 2,45 minute, sta odlično opravila vse naloge na progi. Druga sta bila člana GRS Bohinj Alojz Pekovec in Anton Zadnikar, tretja člana ljubljanske 1. ekipe Jošt Razinger in Lado Šlamberger, četrta pa je bila druga kranjska ekipa, ki sta jo sestavljala Slavo Markič in Matjaž Tičar.

Glas, 21. marec 1973
 

 

Iz arhiva Francija Ekarja

Kategorije:
Novosti SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45898

Novosti