Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

iRCC 2014 Radovljica

Pavel Škofic: Tekma v balvanskem tekmu v Radovljici je bila nova prelomnica v pokalu iRCC. Prvič je v tem pokalu na tekmi nastopilo več kot 200 udeležencev – natančno 204. ...


Udeležba v prvih dveh skupinah U10 in U12 je narasla do meje, ko bomo morali skupini ločiti in na ta način zagotoviti krajše čakanje na ponoven nastop v posamičnem balvanskem problemu. Naslednje leto bomo torej imeli nekoliko daljši program.

Med najmlajšimi deklicami do 10 let (skupina U10) je zmagala Sara Maria Kropfich (AT), sledili sta ji Bor Zitkova na drugem in Hana Šikulova na tretjem mestu (obe CZ). Tretje mesto sta si delili še Slovenki Sara Čopar in Nika Dolenec.
Med dečki U10 je zmagal Nace Rant (SI), drugi je bil Jachym Zitek (CZ) tretji pa je bil domačin Jan Ulčar.
Letija Fajfar in Dominika Kodra (obe SI) sta bili prvi dve v kategoriji U12, tretja pa Marina Turnaretscher (AT).
Med Fanti v U12 je zmagal Maximilian Lenz (AT), drugi je bil Bine Meke in tretji Anej Batagelj (oba SI).
Zoraj Jani (HR) je bila najboljša med dekleti U14. Druga je bila Neli Bratovž (SI), tretja pa Laura Lamer (Aut)
Avstrijca Felix Steng in Roman Neuwirth sta osvojila prvi dve mesti med fanti U14, pred tremi Slovenci, ki so si razdelili tretje mesto – Aljaž Resnik, Gal Leskovar in Lan Moscha.
Popolnoma slovenske so bile stopničke v kategoriji U 16 za dekleta – Urška Repušič zlata, Tina Jereb srebrna in Stela Kušar bronasta.
Pri fantih U16 je zmagal Nikolai Užnik (AT) pred Maksom Bogolinom (SI), tretji pa je bil Johannes Riedl (AT).
V razširjeni kategoriji starejših od 16 let (H16) je med dekleti zmagala Victoria Klemm (AT) pred Evo Petrič in Ajdo Remškar (obe SI).
Domačin Jure Primc je bil najboljši v H16, drugi je bil Rajko Zajc (oba SI), tretji pa Jonas Uschnig (AT).
Celotne rezultate se da pogledati na spletni strani iRCC.

Poleg pobude, da v naslednjem letu ločimo skupini U10 in U12 se je večkrat pojavilo tudi vprašanje, ali kot organizatorji ne moremo zaprositi vodstva naše mladinske reprezentance, da se izogne organiziranja reprezentančnih priprav na dan tekme iRCC. Res je zanimivo, da so ti treningi organizirani na dan tekme kot po pravilu že več let in da kot organizatorji nad tem ne moremo biti navdušeni. Naši termini so poznani skoraj pol leta vnaprej. Če nekdo plana treninga noče ali ne zna prilagoditi na način, da bi se izognil našim terminom, nimamo prav veliko volje, da bi ga prepričevali v nasprotno. V končni fazi se ne znamo izogniti niti Rock Mastru v Arcu.

Naslednja tekma pokala iRCC bo 23. marca v Trbižu. Že v soboto, 8. marca, pa bo v Radovljici tekma v balvanskem plezanju za pokal Zahodne lige.

Pavel Škofic


 

...03.2014
G-L: objave o iRCC 




ZagrebClimbing: Radol,ca 2014 by Tamara

AlpHut: Eno drugo in dve tretji mesti za ...


02.03.2014

 

3 komentarjev na članku "iRCC 2014 Radovljica"

Boris Štupar,

Video dodal 5. marca 2014


Primož Auersperger,

Vsebina je bila izbrisana na zahtevo avtorja / IP


Pavel Škofic,

Hvala za pripombo glede kartončkov in številk, seveda pa tudi za pohvalo. Problem s kartončki izhaja iz tekem v težavnosti, kjer so štartne številke tiskane v zaporedju in se zato čaka do konca prijav. Za balvansko plezanje je zaporednost številk nepomembna in jih bomo naslednje leto natisnili vnaprej skupaj s kartončki. Žal smo to ugotovili šele letos. Ob razdelitvi skupin U10 in U12 torej v letu 2015 pričakujemo precej bolj umirjen začetek tekmovanja.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46077

Novosti