Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

2. mednarodni festival gorniških filmov v Ljubljani

Prijave filmov za festivalski program do 1. oktobra 2007

2. mednarodni festival gorniških filmov v Ljubljani


Delo za pripravo 2. mednarodnega festivala gorniškega filma je že v polnem teku. Prišlo je že kar nekaj odličnih tujih filmov. Tudi spremljevalni program bo zanimiv, kjer bo glavna tema »Zgodovina vojaškega gorništva in smučanja«. Predavali bodo znani domači in tujih alpinisii: Krzysztof Wielicki, Mick Fowler, Marjan Manfreda, Matej Kladnik, Tina Di Batista, Miha Valič, Andrej Grmovšek..

V začetku februarja 2007 je Društvo za gorsko kulturo organiziralo 1.mednarodni festival gorniškega filma v Ljubljani in Domžalah, ki je doživel zelo dober odziv gledalcev in Slovenijo vpisal tudi v družino dežel, kjer se odvijajo sorodni festivali. Prikazanih je bilo 40 filmov iz trinajstih držav sveta, ki jih je ocenjevala mednarodna žirija, organiziranih je bilo deset predavanj vrhunskih alpinistov, trije spremljevalni dogodki ter projekcija arhivskih filmov. 2. Mednarodni festival gorniškega filma ima tako dobre temelje, da uresniči svoj namen: prikazati, kar je novega in svežega na področju filmov o gorah in ljudeh ter omogočiti druženje ustvarjalcev, gledalcev in sploh ljubiteljev gora.

Na festivalu lahko filmi, ki so vsebinsko kakorkoli povezani z gorami, tekmujejo v treh kategorijah: alpinizem in gore, šport in avantura ter gorska narava in kultura.

Vse filme uvrščene v tekmovalni spored bo ocenjevala mednarodna žirija, ki bo podelila glavno nagrado mesta Domžale vredno 1000 € ter za vsako razpisano kategorijo nagrado v vrednosti 800 €.

datum festivala: 13.-16. februar 2008
rok za prijavo: 1. oktober 2007
informacije: http://www.imffd.com

Društvo za gorsko kulturo
Kamniška 13
1230 Domžale

Silvo Karo


Kategorije:
Novosti ALP SLO Vse objave
Značke:
ALP novosti v2

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46065

Novosti