Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Maji Vidmar bronasto kolajno

Tomo Česen: ...na svetovnem prvenstvu v Avilesu

Maji Vidmar bronasto kolajno
na svetovnem prvenstvu v Avilesu


Včeraj zvečer je Maja Vidmar upravičila vsa pričakovanja - iz svetovnega prvenstva v Avilesu se vrača z bronasto kolajno v težavnosti. Po naslovu svetovne prvakinje, ki ga je leta 2001 osvojila Martina Čufar, je to druga kolajna za Slovenijo na svetovnih prvenstvih. Vidmarjeva pa je tako bronasti kolajni iz lanskega evropskega prvenstva dodala še eno iz svetovnega. V finalu smo imeli še Natalijo Gros, ki je ob koncu pristala na sedmem mestu. Naslov je odšel v roke Angeli Eiter, ki je v superfinalu premagala Muriel Sarkany. Pri moških pa sta na prvih dveh mestih slavila domačina Puigblanque in Usobiaga.

Ženski finale je bil očitno prelahek, saj so vse tri dobitnice kolajn splezale smer do vrha. Enako je bilo tudi v polfinalu, ker pa Vidmarjeva ene od kvalifikacijskih smeri ni splezala do vrha, sta v superfinalu sodelovali le Avstrijka in Belgijka.
Prvenstvo sicer še ni končano, saj je danes na sporedu še tekma za odličja v balvanih. So pa končani slovenski nastopi. V balvanih se namreč nobenemu ni uspelo uvrstiti v polfinale. Še najbližje je bil Klemen Bečan, ki je osvojil 21. mesto, slabo je šlo tudi Nataliji Gros, ki je končala na 33. mestu. Zaradi razvrstitve v kombinaciji je Grosova sodelovala tudi v hitrosti in osvojila 30. mesto. Kakšna bo njena končna uvrstitev pa bo znana danes po končanem finalu v balvanih.

Rezultati težavnost:
Ženske: 1. Angela Eiter (AUT), 2. Muriel Sarkany (BEL), 3. Maja Vidmar, 7. Natalija Gros, 16. Lučka Franko, 19. Mina Markovič (vse SLO)
Moški: 1. Ramon Puigblanque, 2. Patsi Usobiaga (oba ESP), 3. Tomas Mrazek (CZE), Cedric Lachat (SUI) in Jorg Verhoeven (NED), 23. Klemen Bečan, 43. Matej Sova (oba SLO)

Uvrstitve naših v balvanih:
Ženske: 33. Natalija Gros
Moški: 21. Klemen Bečan, 45. Blaž Rant, 74. Rok Klančnik
Podrobnejši rezultati na IFSC-climbing.org

Kategorije:
Novosti PLE SLO Vse objave
Značke:
PLE novosti v2

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46071

Novosti