Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Tabor OPD na Jezerskem

Primorske novice – Tanja Brstilo: Naš namen je bil spoznavati gore, življenje na taboru ...

Objavljeno: Primorske novice, sreda, 19.07.2007



KOPER ► Tabor OPD na Jezerskem

V času od 30. junija do 7. julija se je 40 mladih planincev zbralo na tabornem prostoru na Jezerskem, kjer so preživeli nepozaben teden. Namen tabora je bil spoznavati gore, življenje na taboru in - nenazadnje - spodbujati druženje z vrstniki. Otroci so bili razdeljeni v skupine po starosti, od najmlajših (otroci iz vrtca) do srednješolcev.
V tednu dni so opravili več tur, in sicer na Virnikov Grintavec, slap Čedca in Goli vrh, se po Slovenski plezalni poti povzpeli na Ledine in skozi Žrelo prečili do Češke koče ter opravili več izletov v bližnji okolici tabora. Vreme mladim planincem žal ni bilo preveč naklonjeno, so si pa zato dneve krajšali z raznimi igrami, orientacijskimi pohodi, plezanjem v bližnjem plezališču, obiskali so kmetijo in izvir mineraine vode, z zanimanjem so poslušali predavanje gorskega reševalca in pokušali dobrote kuharice Ane.
Ob koncu tabora je sledil še tradicionaini krst, na katerem so novim taborečim otrokom dodelili planinska imena. Otroci so na taboru resnično uživali, saj so ob odhodu vodstvo tabora pozdravili z besedami: "Hvala za vse, vidimo se prihodnje leto!"

TANJA BRSTILO (vodja tabora)

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
novosti v2

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46074

Novosti