Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Drugo življenje macesna

 

 


Dnevnik (2011)/G-K: Drugo življenje macesna

petek, 31. januar 2014, ob 10:47, Franci Savenc, ogledov: 1716

V petek, 31. januarja, ob 19. uri bo v MMK, Grad Zaprice (Muzejska pot 3, Kamnik) predpremiera dokumentarnega filma Drugo življenje macesna, ki je uvrščen tudi v tekmovalni spored 8. IMFFD

Scenarij: Mojca Volkar Trobevšek
Režija: Boštjan Mašera
Producent: Perfo production, d. o. o., za RTV Slovenija

Ko ponosni gorski macesen odsluži svojo vlogo pokončnega drevesa, se zanj začne novo življenje, ki mu ga vdihnejo spretne roke markacistov. Zdravko Bodlaj, Rajko Balantič - Bibita, Bojan Dolmovič in drugi markacisti Planinskega društva Kamnik so možje, ki prostovoljno in z velikim veseljem skrbijo za planinske poti v slovenskih gorah. Da bi planinci lažje in bolj varno obiskovali gore, so pripravljeni na težka dela snovalcev in vzdrževalcev gorskih poti. Vedri, hudomušni in požrtvovalni akterji si med spretnim izdelovanjem macesnovih stopnic dovolijo tudi poglobljen razmislek o smislu in sobivanju z naravo.

Pri nastanku filma so pomagali: Planinsko društvo Kamnik, Planinsko društvo Bajtar, Občina Kamnik, Gostilna Pri planinskem orlu, International picnic center Pri Jurju in drugi. Vsem se najlepše zahvaljujemo.

Film je uvrščen tudi v tekmovalni spored 8. mednarodnega festivala gorniškega filma Domžale, ki bo od 24. do 28. februarja v Cankarjevem domu v Ljubljani.

eXTReMe Tracker