Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novosti

Spominjali se te bomo - Jura!

Kriv baas Alp: Še en alpinist je umrl - Jura Verbickij iz Lvova - Umrl je med državljansko vojno, ki poteka v Ukrajini.

Za alpiniste vedno pravimo, da je »umrl«, tokrat ne govorimo, da je »umrl«, ker so ga ubili. Ne ve se, kdo je to storil! Vendar je jasno, da tisti, ki jim ni ugajal Jurov položaj aktivnega državljana Ukrajine.
Jura je prišel v nedeljo v Kijev na Majdan, kjer so ga poškodovali med protesti. Pomoč je poiskal v bolnišnici, kjer te dni stotinam poškodovanim nudijo zdravniško pomoč. Iz bolnišnice so Juro in njegovega prijatelja ugrabili, odpeljali na zaslišanje ... in odpeljali iz mesta v gozd!

Jura je bil v življenju uravnovešen, odrasel (v letu 2013 praznoval 50 let) človek. Družinski človek, seizmolog, plezalec, športnik in preprosto dober človek, ki ni bil nikoli ravnodušen do življenja. Njegova smrt spominja na umor naših prijateljev in alpinistov v Pakistanu. Vendar so to storili drugi ljudje - v tuji državi in »odkrito«. Tukaj so to storili svojim - v svoji državi in na skrivaj!
Jura, ena stvar je jasna! Dejstvo, da si bil odkrit človek. Ostajajo fotografije, prehojene poti, prijatelji in dosežki! …

 

 

 


Pogreb Jure Verbickega v Lvovu, 24. januarja 2014

alpkr.pp.ua - 24.01.2014

Kategorije:
Novosti Tuje TUJ Vse objave
Značke:
novosti TUJ

1 komentarjev na članku "Spominjali se te bomo - Jura!"

Tone Škarja,

Premalo vemo o dogajanju v Ukrajini. Slovenci smo lahko srečni, da smo v EU in tako hočeš nočeš vpeti v njen pravni okvir.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46078

Novosti