Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Janez 7., Nastja 27.

Saas-Fee: Včeraj, pozno zvečer se je končala tretja tekma SP v (tekmovalnem) lednem plezanju

Letošnja tekma je jubilejna, 15. po vrsti, a kar, kot je poročala Marta Svoljšak, se ni pokazalo v najbolj sijajni luči za organizatorje.
Kvalifikacije so potekale normalno, sploh pri izjemno velikem številu tekmovalcev - dve skupini po 32 tekmovalcev in skupina 27 tekmovalk. V polfinalu (18 tekmovalcev) pa je bilo kar nekaj tehničnih incidentov z oprimki in nekateri tekmovalci so ponavljali nastop.

Janez Svoljšak je kvalifikacijski nastop izvedel suvereno, še bolj pa polfinalni, kjer se je uvrstil med brata Tomilov, torej pri vrhu - na drugem mestu.
Nastja Davidova (AO Ljubljana-Matica) je nastop končala v kvalifikacijah na 27. mestu.

Včeraj ob 21. uri se je začel finale moških (8 najboljših), ki ga je spremljalo zares veliko obiskovalcev in navijačev, tako da je bilo vzdušje odlično. »Do nastopa korejskega tekmovalca Parka, se je tekma odvijala normalno, potem je na prizorišču zmanjkalo elektrike, tako je do izteka časa plezal v mraku.
Tudi v izolaciji je Janez nastop nekaj časa čakal v temi. Po nastopu Alexeya Tomilova, tretjega v kvalifikacijah, je bila spet potrebna daljša prekinitev, saj je Alexey odtrgal zadnji vrhnji oprimek. Janez, ki je že prišel iz izolacije, pripravljen za tekmo, se je moral odvezati in zapustiti prizorišče,« je poročala Svoljšakova. Ko je sodniška žirija odločila, da se tekma lahko nadaljuje, je Janez pričel z nastopom. »Hitro je napredoval po smeri, a žal zaključil pod svojimi pričakovanji. Pod vtisom zmede pri organizaciji s svojim finalnim plezanjem seveda ni bil zadovoljen.«
Analiza celotnega nastopa pa kaže, da je njegova fizična pripravljenost na ravni najboljših tekmovalcev svetovnega pokala. Sedmo mesto v finalu predstavlja tako sedaj njegovo najvišjo uvrstitev na tekmah svetovnega pokala v lednem plezanju. Dosežek je toliko bolj odmeven, ker ga je dosegel v močni konkurenci, kjer vladajo zadnja leta predvsem Rusi in Korejci.

V ženski konkurenci je zopet zmagala odlična Italijanka Angelika Rainer.

Vir: PZS.si
Fotografije: Marta Svoljšak

26.01.2014
SP v lednem plezanju 2014, Saas Fee - Janez Svoljšak izvrsten 7., Davidova 27.


Moški finale (64 tekmovalcev)
1. Hee Yong Park (KOR)
2. Maxim Tomilov (RUS)
3. Nikolay Kuzovlev (RUS)
4. Nikolay Primerov (AZE)
5. Alexey Tomilov (RUS)
6. Yevgen Kryvosheytsev (UKR)
7. Janez Svoljšak (SLO)
8. Evgeniy Novoseltsev (RUS)

Ženske (27 tekmovalk)
1. Angelika Rainer (ITA)
2. WoonSeonShin (KOR)
3. Maria Tolokonina (RUS)
...
27. Nastja Davidova (SLO )

Kategorije:
Novosti Tuje TUJ TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti