Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Gibanje na plazovitem terenu

petek, 3. januar 2014, ob 05:28, Jernej Burkeljca, ogledov: 1927

Prošnja za sodelovanje v raziskavi Understanding Travel Behavior in Avalanche Terrain: A Crowd Sourced Approach (J. Hendrikx, montana.edu)

Jordy Hendrikx in njegova ekipa v Laboratoriju za snežne in lavinske raziskave na Montana State University prosita za sodelovanje v raziskavi vedenja na plazovitih terenih. Rezultate manjše, pilotske študije (predstavljene na ISSW2013) si lahko pogledate v krajši (poster) in daljši različici (članek), to zimo pa so začeli zbirati podatke na širšem vzorcu s čimbolj mednarodno udeležbo. Poleg Američanov in Kanadčanov v raziskavi sodeluje že nekaj malega Norvežanov, Švedov, Francozov in Švicarjev, zelo pa bi bili veseli tudi Slovencev (no, pa še koga).

Ker so se dosedanje raziskave o človeških faktorjih osredotočile predvsem na analizo nesreč, želijo s to raziskavo razumeti proces odločanja in ostale faktorje tudi pri povsem običajnih turah.

Sodelovanje v raziskavi z nalaganjem GPS sledi vaših zimskih tur (in izpolnjevanjem kratkih vprašalnikov) vas uvrsti v žrebanje za nagrade podjetja Black Diamond po principu: več naloženih tur, več možnosti za nagrado.

Dodatno pojasnilo: za sodelovanje ni obvezna uporaba Android/iPhone aplikacije SkiTracks ampak zadošča katerakoli naprava, ki GPS sled izvozi v formatu GPX.

hendrikx2

Oznake: smuTurno
eXTReMe Tracker