Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Gibanje na plazovitem terenu

Prošnja za sodelovanje v raziskavi Understanding Travel Behavior in Avalanche Terrain: A Crowd Sourced Approach (J. Hendrikx, montana.edu)

Jordy Hendrikx in njegova ekipa v Laboratoriju za snežne in lavinske raziskave na Montana State University prosita za sodelovanje v raziskavi vedenja na plazovitih terenih. Rezultate manjše, pilotske študije (predstavljene na ISSW2013) si lahko pogledate v krajši (poster) in daljši različici (članek), to zimo pa so začeli zbirati podatke na širšem vzorcu s čimbolj mednarodno udeležbo. Poleg Američanov in Kanadčanov v raziskavi sodeluje že nekaj malega Norvežanov, Švedov, Francozov in Švicarjev, zelo pa bi bili veseli tudi Slovencev (no, pa še koga).

Ker so se dosedanje raziskave o človeških faktorjih osredotočile predvsem na analizo nesreč, želijo s to raziskavo razumeti proces odločanja in ostale faktorje tudi pri povsem običajnih turah.

Sodelovanje v raziskavi z nalaganjem GPS sledi vaših zimskih tur (in izpolnjevanjem kratkih vprašalnikov) vas uvrsti v žrebanje za nagrade podjetja Black Diamond po principu: več naloženih tur, več možnosti za nagrado.

Dodatno pojasnilo: za sodelovanje ni obvezna uporaba Android/iPhone aplikacije SkiTracks ampak zadošča katerakoli naprava, ki GPS sled izvozi v formatu GPX.

hendrikx2

Kategorije:
Novosti Tuje TUJ Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46069

Novosti