Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Dva pogleda

Z gorskega hrbta med Dreto in Lučnico so se danes lepo videli povsem v belo odeti Grintovci - dopoldne z Rogatca in popoldne s Kašne ...

Cerkev sv. Lenarta se je že ob devetih skrivala pred sončevim pogledom. Zmrznjena in mokra tla so bila na cesti povsem znosna, višje, nad Zgornjim Špehom pa je bila markirana pot precej »mastna«. Čez pot je podrtih nekaj smrek, potrebno jih je obhoditi. Snega je bilo danes le za vzorec, tako da nekajkrat stopiš v belo. Pogled na ožgani vrh in zvončljanje zvonca na križu sta zmotila lajež in klici. Nekdo je bil že pred nami, po svoje pa smo ravno prav prišli na vrh za srečanje in zanimiv pogovor (morda kdaj drugič o tem). 

Odločitev o nadaljevanju je bila lahka. Danes je sicer zahtevnejši južni hrbet nudil precej manj zoprno podlago, razgledi so pa bolj izpopolnjeni ...

Foto: Genadij Štupar

na drugi strani je pa hodil Miha ...

Med današnjim potepom med Kašno planino in Lepenatko je bil JZ veter že precej močan, vršni del Velike planine in Menine pa popoldne na povratku že povsem v megli.

Južne strani nad ok. 2000 metrov so dobesedno »ofrajhane« s snegom in se ostenij sploh ne vidi! Če fotkaš na zum, se zdi, kot da imaš pred seboj »himalajce« ... Tudi v Grintovcih je zimsko, a zelo, zelo zgoraj!

Miha Pavšek

 

Novemu letu naproti ...

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti