Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 07.10.1971

Delo, Šport: ... Tretja ponovitev

Pollak in Škarja sta v severovzhodnem razu Vežice v nedeljo ponovila (tretja) smer Grilc - Pollak. Pri plezanju sta uporabljala višinomer in ugotovila, da so dosedanje ocene višine smeri nekoliko pretirane. V prihodnje bo treba prekontrolirati še marsikateri podatek o višini nekaterih sten pri nas.

Postojanke zapirajo
PD Koper sporoča, da bodo v nedeljo 10. oktobra zaprli Tumovo kočo na Slavniku. Od tega dne bo ob lepem vremenu odprta le ob sobotah in nedeljah.
PD Solčava pa sporoča, da so že zaprli kočo pod Ojstrico na Klemenškovi planini.

Enonogi alpinist na sedemtisočaku
Znani avstrijski alpinist Bruno Wintersteller, ki je bil pred leti izgubil nogo, se je letos povzpel na 7492 m visoki Noshaq, enega najvišjih vrhov Hindukuša. Ovire, ki jim niso bili kos mnogi zdravi, močni alpinisti, niso mogle zadržati volje tega izrednega moža!

Svedri v stebru Dedca
V soboto je naveza Vido Grilic - Bojan Pollak - Tone Škarja plezala v Centralnem stebru v Dedcu. Za Črno ploščo so ponovno ugotovili, da je ocena VI+ popolnoma umestna. Kot kaže je ena prejšnjih navez smer opremila s svedrovci (v sredi drugega raztežaja in na varovališču pod črno ploščo). Videti je, da so bili prvopristopniki in dotedanji ponavljalci bolj kos plezanju, saj je bilo treba sedaj, po tolikih letih, vrtati. Še vedno naj velja dogovor, da tam, kjer so drugi zmogli steno brez svedranja, tudi pri ponavljanju ne bi uporabljali te tehnike.

  07.10.1971


Doslej (po)objavljene Alpinistične novice 
pa izpis objav:

o alpinizmu | o odpravah ipd.| o prvenstvenih


Vir: arhiv planID, za G-L priredil: Genadij Štupar

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46041

Novosti