Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Komentarji

Bilten URSZR – 11.08.19

Matej Kucler, nedelja, 11. avgust 2019, ob 21:19

Uvest plačljiv sistem kot ga imajo Italjani, Avstrijci, Švicarji. Če si slabo opremljen si samoplačnik celotne intervencije. Če si dobro opremljen in se zgodi nesreča pa se stroški krijejo iz zavarovanja. S tem bi se tud financiral gorske reševalce. Če pa nekdo gre v gore brez opreme in pride nazaj pa tud nas neb smel preveč zanimat, saj v končni fazi bo tak sam plačal stroške intervencije. Mislim, da bi se red naredil 1,2,3....torej kaj še čakate.....

Glas ljudstva

Igor Pavlič, nedelja, 11. avgust 2019, ob 15:14

Nič ni iskrenega razen hlepenja po denarju, to je menda jasno! Zakaj so pa gradili cesto na Rudnico in gor postavili bife (na črno), pa cesto ne le do Blata, ampak še en odcep do Planine v Lazu, na levo pa nad Vogarjem, verjetno bo kmalu segla do pod Pršivca, tretji krak pa do Triglavskih jezer, mogoče bo kje vmes tudi benciska črpalka z okrepčevalnico, avtopranico, motelom ...
Sam se še spomnim časov, ko je skozi Suho potekala le pot, noben planinec ni pogrešal ceste. In če je tako fino in priročno, da so Italjani zgradili cesto do Mangarstskega sedla, se ne bi čudil, če bi podobno kdaj speljali še na Jezera pod Rokavi, od tam pa kakšno ferato ali dve do Oltarja in Rokavov s podaljškom do Škrlatice, sicer veliko ljudi nikdar ne bo videlo teh koncev od blizu.
Si kdo predstavlja Veliko planino, če ne bi na Šimnovec vozila gondola?

Glas ljudstva

Tone Škarja, sobota, 10. avgust 2019, ob 16:45

Med vsemi sedli in škrbinami, do katerih se je treba potruditi ali nanje celo priplezati, je Mangartsko eno redkih z elegantnim dostopom (žal, pa vendar, hvala Italijanom). Na Mangartu sem bil trikrat, a nikoli ne bi bil brez te ceste. Lep gradbeniški podvig, lep turistični cilj in lepo izhodišče za vzpon na enega naših najlepših vrhov. In okolica z bogato zgodovino. Hvala tej cesti, brez nje bi bilo vse to oddaljeno zakotje in večini Slovencev neznano.

Glas ljudstva

Matej Kucler, sobota, 10. avgust 2019, ob 00:13

Čez dva meseca se bo 80% prometa umaknilo iz izhodišč in zavladal bo mir.

Dve smrtni žrtvi

Matej Kucler, sobota, 10. avgust 2019, ob 00:09

Res žalostno, samo malo narobe stopiš, primeš slab oprimek in zgodi se nesreča. Sožalje sorodnikom in drugim ob izgubi Jureta.

Glas ljudstva

Marjan Bohnec, četrtek, 8. avgust 2019, ob 21:35

Zadeva ni nikoli črno bela. Zaprimo cesto na pl. Blato, kot je predlagal Primož. Tja ne hodijo alpinisti plezat da bi morali že zgodaj začeti kot je npr. v Vratih. Pot se jim bo podaljšala, ampak po prijetni poti, kjer ne bo nobenega prometa.
Domačini sicer ne bodo imeli dohodka, ampak temu se bodo v imenu ekologije z veseljem odrekli.
Državne ceste (in pripadajoča parkirišča) pa naj ostanejo v upravljanju države.
Ta je dolžna upravljati svoje ceste, če se zabašejo jih začasno zaprejo, če kdo koga zaparkira situacijo razreši policija. Za vse to državne organe plačujem, ne izogibam se davkom, ni res da mi gre groš težko iz žepa.
Tudi mi ni bil problem, ko sem plačal neko takso na državni cesti na Mangrt, čeprav neupravičeno.
Problem je da nekaterim ni to zadosti. Tudi če bi sam še zmogel, pa vem da veliko Slovencev ne zmore plačevati parkirnin kot so v Bohinju pa sedaj tudi na nekaterih parkiriščih v Kranjski Gori.

Glas ljudstva

Darko Podkoritnik, četrtek, 8. avgust 2019, ob 20:35

Razumemo te Marjan, da gre težko groš iz žepa in da si proti vsakemu ukrepanju glede umirjanja prometa. To si povedal večkrat (in verjetno še boš). Tudi prav.

Se pa tudi jaz strinjam, da se s temi dnevi umirjanja prometa v alpskih dolinah ne bo prav nič spremenilo. Morali bi zastaviti ravno obratno. Na dni, ko je pričakovana največja obremenitev, bi morali popolnoma ukiniti vse parkirnine in cestnine v doline, in to tudi objaviti. Naj se vse preplavi s plehom, zaparkira in obstane, da bomo imeli čas v miru razmišljati, da morda ni več tako kot pred leti, ko je bilo pri nas trikrat manj avtomobilov in na naših cestah petkrat manj turistov.

Glas ljudstva

Primož Auersperger, četrtek, 8. avgust 2019, ob 16:13

Nekaj je v tem zrnu resnice. Zaprimo cesto na pl. Blato. Če je namera o zapiranju cest iskrena, je ta cesta prva kandidatka.

Umirjanje prometa v dolino Vrata

Marjan Bohnec, četrtek, 8. avgust 2019, ob 14:47

Miro, govoriš brezveze.
Če hočeš iti plezat v Triglavsko S steno, ali pa v 1 dnevu po poti na Triglav in nazaj, je priporočljivi iti bolj zgodaj kot z avtobusom ob 6h iz Mojstrane. Če bodo ceste zaprte, v kočah ne bo prostora, da bi vsi prišli prespat 1 dan prej, spati zunaj - kot smo včasih - pa tudi ni dovoljeno zaradi TNP.
V Vratih je planinstvo in alpinizem je bilo pred TNP-jem in raznimi poslovnimi idejami lokalnih skupnosti o parkirninah in cestnihah. Tako naj tudi ostane in se ga ne sme ovirati.
Miro, smeri v Vratih te pa še čakajo.

Glas ljudstva

Marjan Bohnec, četrtek, 8. avgust 2019, ob 13:42

Težko je spregledati kakšna ofenziva poteka te dni za "umirjanje" prometa v gorskih dolinah in na goskih cestah.
Pri tem se sklicuje na vedno prikladno ekologijo, uporabila se je celo tragedija na jezu Vajont izpred 60 let.
Aktualne so državna cesta v Vrata, državna cesta čez Vršič in državna cesta na Mangrtsko sedlo. Vsem je skupno to, da lokalne skupnosti tukaj niso upravičene do pobiranja cestnin, parkirnin, niti do reševanja te "zadrege" z ekološkimi taksami. Tako je tudi prav, lokalne skupnosti niso lastnice naravnih lepot, niso zgradile cest, niti jih ne vzdržujejo.
Kakor domače prebivalstvo tukaj potrebuje kakšen dodatni € zaslužka, pa je tudi med obiskovalci kar nekaj takih ki si ne bodo mogli privoščiti parkirnin (vemo kakšne so v kranjskogorski in bohinjski občini tam kjer imajo proste roke) in bodo te naravne lepote, katerih lastniki so (če so državljani Slovenije) postale nedosegljive.
Namesto predlagane iniciative predlagam iniciativo, da vse te ceste ostanejo v državni lasti in upravljanju države.

Umirjanje prometa v dolino Vrata

Primož Auersperger, četrtek, 8. avgust 2019, ob 08:51

Kako cesto se pa že lahko pusti za tiste malo bolj ležerne planince. Drugače pa se lahko z gornjim zapisom gospoda, ki je videl cel svet, povsem strinjam, dodal bi lahko le še, da niso problem le ceste, tu so še razne gozdne ceste, ki rinejo vse višje, vleke in podobno. Eni se vozijo vse višje z raznimi "cross" zadevami, pa pozimi s sanmi. Tudi akumulatorska kolesa niso nedolžna, tudi z njimi rinejo vsevprek, ker se pač v klanec ni treba več mučiti. Bo kar nekaj na tem, da je vseeno potrebno vzpostaviti mirna območja, tudi z opustitvijo gospodarskih dejavnosti in to ne le na območju TNP.

Umirjanje prometa v dolino Vrata

Miro Koder, sreda, 7. avgust 2019, ob 23:31

Jaz bi vse ceste zaprl. Imel sem težke ture v Švici, v Visokih Turah, Nemčiji itd. Dolgi pristopi do koč, potem na hrib, nato še povratek na izhodišče. Nihče se ni pritoževal, je treba malo pogledati čez mejo, pa potem nekaj pričati brez veze. Predvsem mi je v spominu ostal Hochkalter, ko sem po 12 urni turi moral iti še tri ure peš po krasni dolini na izhodišče. Vrat se izogibam, vrhove sem vse obredel, težke smeri preplezal, pa je tako krasno v Karnijcih, bližnji Avstriji, kaj bi se sekiral in dolgovezil po forumih takih in drugačnih. Salve, Berg hail in lp!

Mineva štirideset let

Miro Koder, sreda, 7. avgust 2019, ob 23:11

Prvič bil v Nepalu pred 35 leti, zakon.Se je totalno spremenil, zadnjič leta 2012 sem šel na grob prijatelja Tomaža Humarja. Če nebi prišel pod Langtang Lirung, bi Nepal že po dveh dneh zapustil. Sem zadnjič na festivalu Okarina na Bledu srečal enega hribobvskega prijatelja, kateri mi je dejal: če Nepal ne bom nikoli več obiskal, ga ne bom pogrešal. Ja pa sem bil nekoč tako zaljubljen vanj, celo zaročenko sem imel v njem. Nekoč kraljevina, danes čudna demokracija. Mi je ena stara mamca tam pod Makalujem dejala, sem imela kralja, danes nimam nikogar. Spomini ostanejo in od njih se da živet. Lp in Namaste!

Posmeh trajnostni mobilnosti in umirjanju prometa

Marjan Bohnec, sreda, 7. avgust 2019, ob 14:34

Avtor je napisal:
"Kdor seje ceste, žanje promet. (Komisija za pripravo Alpske konvencije, 1990)"

lahko bi se napisalo tudi:
"Kdor seje ekologijo, žanje cestnine in parkirnine"

Mineva štirideset let

Igor Pavlič, sreda, 7. avgust 2019, ob 14:15

Pred štiridesetimi leti so bili časi popolnoma drugačni, pa naj gre za aktivnosti v Himalaji, razmere v Nepalu, svetu ali pri nas. Nadaljnje financiranje te šole s strani Slovenije nima nikakršnega smisla, le zakaj bi zastonj, celo s finančnimi vložki, šolali in urili ljudi, katerih namen je delati v komercialnih naskokih na tamnkajšnje hribe. Naj jih šolajo lastniki agencij in tisti, ki jih potrebujejo. Naše odprave v tiste konce praktično ne potrebujeo več tega profila ljudi, krvavo jih pa potrebujejo tisti, ki vlačijo na vrhove ljudi, ki polačujejo na desettisoče $, da jih kdo pelje gor! Ta Kunaverjeva šola je bila odlična ideja in je svojo vlogo z načinom organizacije, programa, fiananciranja in namenom svojo vlogo odigrala, čas je, da se v vseh teh pogledih prestrukturira. Nepalci naj uvedejo za šerpe licence, šolnine in še kaj. Končno so tudi pri nas nekoč bile plezalne šole brezplačne, dandanes so pa plačljive! Menda ne bomo slovenski davkoplačevalci financirali izobraževanj in urjenj kadrov za tuje agencije, ki rabijo ta profil ljudi? Tudi neuvrščeni nismo več, zdaj urimo afganistanske, malijske, čadske in druge ljudi, v druge namene in za druge namene. Druga, ne edina, možnost je pa privatizacija oziroma javno-zasebno partnerstvo. Ampak ne z našo javnostjo!

Umirjanje prometa v dolino Vrata

Igor Pavlič, sreda, 7. avgust 2019, ob 11:39

Če ne bo cestnine, bo pa ekološka taksa ali kaj podobnega, inovativnost pri kasiranju ne pozna meja. Tudi cesto v Tamar so zapirali, kasirali vožnjoi itd., v občinski odlok so vnesli celo bizarne izjeme, v času verskih obredov se je imel tja pravico peljati duhovnik RKC, da bi opravil verski obred, recimo evharistijo oz. mašo itd. Pa planincem in drugi obiskovalcem Tamarja, ki se vračajo iz Tamarja v času med 12. uro in 14. uro. Vsi , ki so se vračali v času zapore, so morali plačati ob vrnitvi dvojno ceno parkiranja v Planici. In kadarkoli sem srečal avtobus, ki je vozil iz Bovca v Kranjsko Goro in obratno, ni bilo v njem več kot nekaj potnikov, enkrat sem se peljal iz Bovca do Kranjske Gore celo kot edini potnik.

Umirjanje prometa v dolino Vrata

Marjan Bohnec, sreda, 7. avgust 2019, ob 01:52

Z lastnim avtom se boš v Vrata lahko peljal tudi po 6h. Cesta v Vrata je namreč državna in občina in tnp ne moreta kar zapirati te ceste. Če pa te bo kdo hotel samovoljno ustavljati, ga prijavi na policijo.
Naivno pa je misliti, da bo potem, če bi se to prijelo še vse zastonj. Parkirnina pred Mojstrano je 1 € na uro.
Nima pa to z ekologijo nobene veze, res je število avtomobilov v Vrata velika obremenitev za okolje, ampak to je samo nekaj vikendov ko je lepo vreme. Avtobusi pa bodo vozili po voznem redu - 12 na dan, pogosto prazni.
Rešitev je asfaltiranje ceste, da se ne bo prašilo, gamsi in zajci bodo pa pač nekaj vikendov v letu malo potrpeli.

Česen in Stražar

Miro Koder, torek, 6. avgust 2019, ob 21:38

Čestitke. Lp!

Umirjanje prometa v dolino Vrata

Igor Pavlič, torek, 6. avgust 2019, ob 11:27

Če prav razumem, bomo pred šesto jutraj še vedno prišli z lastnim avtom do Aljaževega doma, sicer pa na avtobus. In potem se bo iz Vrat hkrati zapodilo nekja 10 ljudi na Tominškovo? Kako pa bodo prišli nazaj zamudniki? Kdor bo zamudil zadnji avtobus ob 18h, bo moral pač do Mojstrane peš? Torej bo zdaj veljalo, da če hočeš iz Vrat na Triglav, imaš na voljo kakšnih dobrih enajst ur.

Bilten URSZR – 22.07.19

Primož Auersperger, četrtek, 1. avgust 2019, ob 21:22

Opis reševanja, podan zgoraj, je tako nazoren, da me je malo popeljalo nazaj v spomine, ko sem pregledal tako kanjon Iške, kot se spustil po toku Zale z nekaj čudovitimi slapovi, ki naredijo spust še bolj zanimiv. Res eden izmed prelepih predelov Slovenije, ki se ga še premalo zavedamo. Ampak s tem sem se precej oddaljil od naslova teme, podobno kot ostali komentatorji.

« Prejšnja stran | Število komentarjev: 10287 | Stran 3 od 515 | Naslednja stran »
eXTReMe Tracker