Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Komentarji

Po petdesetih

Tone Škarja, sobota, 26. oktober 2019, ob 08:09

Na zdravje!

Jugova smer

Primož Lavrič, petek, 25. oktober 2019, ob 13:59

Do Guinessa je še daleč. :) Meni osebno se čas ne zdi nič posebnega in tudi vmes nisem pretirano gledal na uro. Zgolj povzetek. Iz Vrat do vrha Stenarja sem potreboval dobri 2 uri in pol. Z vrha Stenarja preko Dovških vrat na vrh Bovškega Gamsovca slabo uro. Z vrha Bovškega Gamsovca preko Luknje in mimo bivaka pod Luknjo nazaj v Vrata pa sem bil v uri in pol. Ne vem kaj je s tem narobe. Sarkazem je popolnoma nepotreben.

Jugova smer

Igor Pavlič, petek, 25. oktober 2019, ob 12:56

Primož, kako si v petih urah opravil vse to, če si za smer porabil dve uri, verjetno le eno, saj ni daljša od 1000 m, si torej za dostop, sestop s Stenarja ter za dosego B. Gamsovca ter sestop v Vrata porabil rekordno malo časa. Pa saj to je za v Guinessa! Iskrene čestitke!

Predavanje 24. 10.

Franci Savenc, sreda, 23. oktober 2019, ob 11:21

.. na fedrajnu = mišljen "njihov prostor" ob četrtkih zvečer v gostišču Žabec na Prulah, Žabjak 12, Ljubljana

Bled, a srečen

Iztok Snoj, torek, 22. oktober 2019, ob 20:31

Ni jasno, zakaj ljudje rinejo nekam, kjer jim ni všeč. Plačano pridušanje po moje ni najboljši razlog. Če človeku Bohinj ne ustreza, pač ne gre.

Bled, a srečen

Renata Krauthaker, torek, 22. oktober 2019, ob 19:24

Lahko je nekoga šimfati, ki ni iz naše vasi. Da bi sami zmogli napisati članek o Bohinju, pa bognedaj. Raje počakati na naslednjega, ki si bo to spet drznil

Bled, a srečen

Igor Pavlič, torek, 22. oktober 2019, ob 18:39

Komaj čakam, da zalaufa tisti nov swinger klub tam, a o tem pa Kaliišnik nič besede?

Bled, a srečen

Peter Strgar, torek, 22. oktober 2019, ob 16:42

Spet nekdo, ki mu v Bohinju nikoli nič ni prav.
Če je dež je narobe, če je sonce je kičasto.
Če so ceste slabe je narobe, prav tako, če se popravljajo.
Ureditev prometa s semaforji je dobrodošla po vsem svetru, Bohinj pa je tako izvenserijski.
Bohinj je sicer lep, moraš pa odmisliti ljudi in njihove dosežke.
Verjetno je edina svetla točka Bohinja še ena zafnana pojava iz večjega mesta.
Prav tako avtor nima pojma o imenu kraja Ukanc. Ne gre za "un" konc temveč za Ukanc kot predel v koncu (u'konc), kjer se dolina konča.

Predavanje 24. 10.

Igor Pavlič, torek, 22. oktober 2019, ob 09:17

Škoda da še točna lokacija ni navedena.

Bled, a srečen

Lojze Budkovič, torek, 22. oktober 2019, ob 08:16

Lokacija opisane ferate je v Bohinju in ne nad Bohinjem.

Kaznovana,

Igor Pavlič, četrtek, 17. oktober 2019, ob 15:16

Vsaka uradna oseba s kompetencami ukrepanja mora seveda to početje izkazati, policaji imajo celo imena na uniformah, od ostalih pa lahko v postopku vsakdo zahteva izkaznico, na kateri sta seveda tudi ime in priimek s fotografijo, sicer te lahko vsak mimobežni jebe v glavo! Menda te ne bodo kar ustavljali raznitipi in te maltretirali "kao" da so uradne osebe!

Kaznovana,

Marjan Bohnec, četrtek, 17. oktober 2019, ob 12:12

Rešitev za preveč prometa v teh poletnih nekaj vikendih čez Vršič in v gorske doline je enostavna - občasne popolne zapore za promet - dokler se stanje ne umiri. Če to lahko v špici naredijo za predor Golovec na ljubljanski obvoznici, z sodobno tehnologijo ne bi bil problem postaviti tako signalizacijo niti na vhodu v doline ali na prelaz Vršič. Seveda morajo te ceste ostati državne ceste, samo državne službe znajo to ustrezno reševati. Podobno rešitev uvajajo na prelazih v Dolomitih (kjer je še precej huje), tam so sicer popolne zapore na določene dneve.
Občasne zapore ne bi prizadele resnih planincev in alpinistov pri dostopu do njihovih izhodišč (zgodaj zjutraj še ni gužve), vse ostale rešitve pa bi jih resno ovirale pri njihovi dejavnosti.
Sicer pa, če imamo lahko v sezoni, pa tudi sicer, neskončne zastoje na avtocestah, jih bomo očitno imeli tudi čez Vršič. Mogoče je samo območje TNP-ja malo nerodno postavljeno.

Kaznovana,

Mire Steinbuch, četrtek, 17. oktober 2019, ob 11:38

"V TNP nam zaradi varovanja podatkov niso mogli pojasniti, ali so ju nadzorniki kaznovali ali ne."

Oprostite, spoštovani TNP-jevci, v konkretnem primeru se mi zdi sklicevanje na varovanje podatkov blesavo.

In če tako ravnanje predpisuje zakon, je blesav tudi zakon oziroma njegov(i) avtorj(i).

Kaznovana,

Igor Pavlič, četrtek, 17. oktober 2019, ob 10:28

Če zakuriš Dom na Korošici, ne plačaš nobene globe! Menda ker ni v območju TNP-ja.

Plezalni vrt osvaja Ljubljančane

Janez Javoršek, torek, 15. oktober 2019, ob 19:07

"Vsem, ki jim je plezanje všeč, ne bo več treba v triglavsko severno steno ali pod navpični Grintavec. Na obrobju Ljubljane, v Štepanjskem naselju, je zrasel mali raj za vse ljubitelje alpinizma"

Mnenje avtorja zapisa, ki primerja Steno in Grintovec z umetno steno je zelo zavajajoče in nevarno. Alpinizem in plezanje na umetnih stenah nimata nobene podobnosti.
Upam, da se skorajda 200 novih članov alpinističnih odsekov v Ljubljani in njeni bližnji okolici v le-te ni vpisalo zaradi umetnih oprimkov v slovenskih in tujih stenah!!


Odličen seminar za AI

Tomaž Jeras, ponedeljek, 14. oktober 2019, ob 10:47

Kratek komentar glede prikaza vrvne tehnike na seminarju:
- v drugem prikazanem primeru gre alternativno tehniko reševanje padlega (in ne obnemoglega) prvega plezalca (poleg klasičnega dviga, ki se kaže na alpinističnih šolah)
- ne gre za novo tehniko, ker sem jo osebno spoznal že pred leti (2009) na seminarjih za AI izpit. Moje mnenje je, da vsaka nova zadeva rabi nekaj let preizkušanja, preden pride v "uradno gradivo" za alpinistične šole, kar se bo sedaj očitno zgodilo.
- slednje toplo pozdravljam, ker je dvig padlega, ki ga sedaj učimo, v realnosti redko možno izvesti

Ravenska Ovčja Suha

Silvo Baznik, petek, 4. oktober 2019, ob 17:24

Z veseljem prebiram prispevke o poteh, ki so bolj oddaljene in na katere le redko stopi moja noga. Menim, da takšne objave pripomorejo k večji vednosti, da obstajajo tudi stezice, ki nimajo veliko obiskovalcev in so vredne truda in so včasih tudi vzpodbuda za nova doživetja. Kar tako naprej. Hvala.

Improvizacija in izpiti

Igor Pavlič, torek, 1. oktober 2019, ob 11:43

Če nekdo poskrbi odlična predavanja o prehrani, treningu, psihologiji vodenja, izrazoslovju, fiziologiji telesa, višinski bolezni itd., se marsikdo kani vprašati, kakšni eksperti predavajo bodočim gorskim vodnikom. Običajna praksa na pripravniških tečajih za alpiniste je, da so o posameznih zadevah predavali ljudje, ki so se tudi teoretično spoznali na dotična področja, na višjih nivojih pa je očitno tako, da obstajo tudi ljudje, ki obvladajo vse interdisciplinarno, od izrasoslovja do prehrane, fiziologije, patofiziologije itd. Iskrene čestitke!

Lučka tretja, Mia sedma

Igor Pavlič, nedelja, 29. september 2019, ob 21:05

https://www.zurnal24.si/sport/konec-po-24-letih-v-sloveniji-ste-malce-zaspali-334827

Triglav so videli s srcem

Marjeta Štrukelj, sobota, 28. september 2019, ob 12:01

Iskrene čestitke!

Vodniki so vam kazali pot, vi ste jo pokazali vsem, ki jim telo predstavlja oviro, kako poleteti v srcu, kako prižigati luč življenju in ne zgolj bivanju.

« Prejšnja stran | Število komentarjev: 10321 | Stran 2 od 517 | Naslednja stran »
eXTReMe Tracker