Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Na pogorelo streho splezali tudi jamarji

Žurnal 24: Pripadniki Jamarske reševalne službe (JRS) Jamarske zveze Slovenije so s svojo pomočjo za nekaj tisoč evrov znižali stroške sanacije sobotnega požara v Domžalah, pravijo na upravi za zaščito in reševanje. ...

Po sobotnem požaru v Domžalah je na strehi bloka ostal kup skrivenčene pločevine, ki so jo pripadniki JRS najprej zasilno zasidrali v betonske preklade, potem pa odstranili, sicer bi jo veter razmetal po okolici in bi ogrožala ljudi, so sporočili z uprave za zaščito in reševanje.

"Ta akcija je še ena od tistih, ki dokazujejo, da člani JRS nismo samo za v jame, ampak smo mogoče edini, ki lahko tako hitro in učinkovito pristopimo k zahtevnemu problemu in ga tudi rešimo," je v imenu jamarjev sporočil Maks Marela in se zahvalil vsem, ki so z dvodnevnim delom znižali stroške sanacije za nekaj tisoč evrov.

Po požaru so na pobudo poveljnika civilne zaščite posredovali člani Društva za raziskovanje jam Simon Robič Domžale, sicer tudi člani JRS. Dejavnost JRS sofinancira uprava za zaščito in reševanje, njeni pripadniki pa pri naravni ali kateri drugi nesreči sodelujejo pri intervencijah, ko gre za zaščito, reševanje ali pomoč, so pojasnili.

T. K.

 30.10.2013


AO Domžale - Janez Kosirnik: Verjetno ste vsi videli, da smo imeli v Domžalah požar na stolpnici in to kar v naši.
Ker je obstajala nevarnost, da zaradi močnega vetra s strehe odnese kos kritine ali kaj podobnega, je štab CZ že v nedeljo popoldne aktiviral jamarje, v ponedeljek pa še nas.

Tako nas je pod Aleševim poveljstvom v ponedeljek popoldne na strehi delalo šest, v torek dopoldne pa pet. To se mi zdi dober odziv glede na bolj dopustniški značaj tega tedna. Skupaj smo opravili okoli 75 ur prostovoljnega dela. Foto

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27627

Informacije

Informacije