Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Plezalca umrla

Večer: ... po dveh nočeh v snežni jami ... 

Japonski plezalec in njegova spremljevalka iz Wellingtona sta umrla potem, ko sta bila dve noči ujeta v snežni jami na novozelandski gori.

Policija je par identificirala kot 31-letnega japonskega znanstvenika Hirokija Ogawo in 29-letno Nicole Sutton, ki sta preminula na gori Taranaki na zahodu Severnega otoka. Reševalci so do para poskušali priti vse od sobote, ko so drugi člani plezalne ekipe sprožili alarm, potem ko jim je v slabem vremenu uspelo priti v dolino. Čeprav sta Ogawa in Suttonova ves čas komunicirala z reševalci preko sporočil, njune točne lokacije niso mogli določiti. Ko so ju reševalci danes našli tik pod vrhom 2500 metrov visoke gore, je bil Ogawa že mrtev. Reševalci so Suttonovo nato želeli prepeljati v dolino, vendar je padla v nezavest in umrla.

Nicolin oče je na novinarski konferenci povedal, da je v nedeljo od hčerke dobil besedilno sporočilo, v katerega je zapisala, da misli, da ne bo preživela. Oče je Ogawo opisal kot izkušenega alpinista, kot "posebnega moškega", ki je pazil na njegovo hčer, vendar "vsi vemo, da so gore nevarne, še posebej, če gre kaj narobe". Planinca sta bila v zvezi in sta se želela poročiti.

Spletno uredništvo


 28.10.2013

 

 

 

 

 

 

 


 


 28.10.2013

Two Climbers Found Dead in Snow Cave on New Zealand's Mt. Taranaki

NTDTV 
Missing climbers die after two days in snow cave on Mount Taranaki in New Zealand.

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije