Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 28.10.13

GRS v štirih akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 12.49 je v Podolševi pri Potočki zijalki, občina Solčava, planinca obšla bolečina v levem delu prsnega koša. Po pogovoru z zdravnikom je sam pričel s sestopom, nasproti pa so mu odšli gorski reševalci GRS Celje ter ga pospremili do reševalnega vozila. Reševalci NMP Mozirje so ga prepeljali v celjsko bolnišnic.

Ob 14.05 si je pohodnica pri sestopu z Uršlje gore, občina Ravne na Koroškem, poškodovala gleženj. Posredovali so reševalci GRS Koroške, ki so poškodovanki nudili prvo pomoč in jo prepeljali v dolino do reševalnega vozila.

Ob 15.46 je na plezališču na Črnem Kalu v občini Koper kamen poškodoval plezalca. Posredovali so gasilci JZ GB Koper in reševalci GRS Ljubljana. Poškodovano osebo so na kraju dogodka oskrbeli in prenesli do reševalnega vozila. Mobilna enota Centralne urgentne službe je poškodovanca odpeljala na nadaljnje zdravljenje v Splošno bolnišnico Izola.

Ob 17.45 sta se na grebenu Košute v občini Tržič izgubila tuja planinca. Gorski reševalci GRS Tržič so izgubljena planinca našli in ju nepoškodovana pospremili v dolino.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo zmerno do pretežno oblačno, več sončnega vremena pa bo zlasti popoldne v vzhodni Sloveniji. Ponekod v zahodnih in osrednjih krajih bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Pihal bo okrepljen zahodni do jugozahodni veter, ob morju pa šibak jugo. V torek bo zmerno do pretežno oblačno, več sončnega vremena bo predvsem v jugovzhodnih krajih. Ponekod v zahodni in deloma v osrednji in severni Sloveniji bodo občasno krajevne padavine, možne bodo tudi posamezne nevihte. Pihal bo jugozahodni veter, jugo ob morju se bo nekoliko okrepil. V sredo bo spremenljivo do pretežno oblačno. Pojavljale se bodo krajevne padavine, ki bodo najmanj verjetne na Primorskem in v Prekmurju. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka burja. Nekoliko se bo ohladilo. V četrtek bo na Primorskem delno jasno s šibko burjo, v notranjosti Slovenije pa bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo.

Uporabljane oznake: Bilten|GRS|nesreča|plaz|RAZ|sneg|vreme|


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe  

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 

Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]
► Napoved za pohodnike/gore
Vremensko okno
Kamere
slika s Kredarice | spletne kamere


Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije