Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Stene Sv. Ane nad Ribnico

Seniorji.info - Maruša Mohorič: Ponovno smo se srečali Veseli pohodniki Društva upokojencev Škofja loka, da preživimo zanimiv in prekrasen dan v naravi.

Odpeljali smo se v Ribnico na Dolenjskem, deželo suhe robe, bogatih gozdov in medvedov.Pridružila se nam je domačinka, gospa Francka, ki nas je spremljala na poti. Cilj: Stene Sv. Ane na Mali gori po lahki označeni poti, 3- 4 ure počasne hoje. Bil je lep sončen, kar precej topel dan.

Parkirali smo kar v industrijski coni pri Inlesu in Riku v Ribnici in se podali na pot pod vznožje Male gore, kjer smo opazili lične table, ki označujejo Ribniško naravoslovno pot. Za trenutek smo se ustavili pri Jamarskem domu v bližini Francetove jame, ki je dobila ime po ribniških jamarjih, ki so se prvi spustili v to jamo, med njimi pa je bilo kar sedem Francetov. Za boljšo predstavo, v katerem koncu Slovenije smo, je poskrbel še velik (lesen) medved, ki stoji pred kočo, pa malega črnega pujsa v ogradi smo tudi pozdravili.

Nadaljevali smo po gozdni, ta lažji poti, kar pravim hodcem včasih ni všeč, saj »se še ogreti ne morejo«. Pri Planinskem domu, nekateri pa pri cerkvici Sv. Ane, kjer je sonce kar precej grelo, smo si vzeli čas za počitek in malico iz nahrbtnika, potem pa nadaljevali proti cilju, Stenem Sv. Ane Tam smo bili nagrajeni z neverjetnimi »razglednicami«.

Kočna, Grintovec, Skuta, Brana, Planjava in Ojstrica na severu, pod nami Struška dolina in Suha Krajina, nasproti pa kilometre dolga Velika gora. Naši fotografi so imeli kar precej dela, saj vedno želijo shraniti čim več dokazov. Vračali smo se po že prehojeni poti v dolino, tam sta nas čakala avtobusa. Peljali smo se proti Ortneku, na kmečkem turizmu Rigelj pa so nam prijazni domačini postregli s toplo hrano.

Poslovili smo se od gospe Francke in se vračali po precej prometni cesti proti Ljubljani in naši Škofji Loki. Vodnica Dragica nam je predstavila naslednji pohod, ko bomo občudovali vrhove Kamniški gora z Jezerskega.

Fotografije: Brigita Lužar
Besedilo: Maruša Mohorič

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27663

Informacije

Informacije